| Prispevki

 

Življenje se je umirilo, zato imamo čas za pogled nazaj in predstavitev bivših in sedanjih dijakov, ki uspešno razvijajo svoje TALENTE.

 

 

Cristian Požar

Ukvarjam se s “kalisteniko” (callisthenics). Gre za vrsto vadbe, kjer se za izgradnjo mišic uporablja lastna teža, vaje delaš z lastno močjo (dvigovanje, odrivanje, puljenje …). Trening je sestavljen iz vrste vaj z ritmičnim gibanjem. Cilj tega športa je, da postaneš fit in da izoblikuješ svoje telo. Ta šport je znan po vsem svetu, vadiš lahko tudi doma brez uteži in pripomočkov, vendar se običajno uporabljajo drogovi.

Ta šport sem izbral, ker sem hotel imeti izoblikovano in naravno telo. Ko sem še hodil v fitnes, sem se moral voziti tja in nazaj in tako sem izgubljal čas. Prijatelj mi je povedal za ta šport, mi ga predstavil in me povabil na trening. Izvajaš ga lahko kjer koli in kadar koli, v parku, doma, na igrišču … Je tudi brezplačen.

S tem športom se ukvarjam 6-krat na teden, en dan pa imam za počitek. Po navadi treniram po 45 min na dan, včasih tudi več. Moja motivacija sta videz in moč, pri treningu pa mi pomagata kakšen videoposnetek in bolj “divja” glasba.

Izobražujem se za avtoservisnega tehnika, moj najljubši predmet je angleški jezik, ker ga uporabljam in slišim vsak dan.

Motivacija za delo po pouku je bolj slaba, ampak se vedno potrudim, da naredim nekaj vsak dan, tako da bom jutri boljši kot včeraj. Motivacija je tudi pri drugih dijakih bolj slaba, mislim, da večina nima volje, da bi se po pouku ukvarjala s kakršno koli dejavnostjo.

Moj običajni dan se začne z zgodnjim vstajanjem. Običajno pojem zajtrk ter grem v šolo, ob vikendih pa pomagam pri domačih opravilih. Ko pridem iz šole, jem kosilo, včasih grem tudi ven s prijatelji. Proti večeru pa se ukvarjam z izbranim športom.

Moji načrti za prihodnost so končati šolo, se izučiti za poklic, ki mi bo všeč in ga bom rad opravljal, kasneje pa odpreti neko svoje podjetje ter se ukvarjati s športom.

Sorodne objave
0
Dostopnost