| Prispevki

24. 4. 2018 sva se ob 7.30 v spremstvu mentorja Marka Godeše odpravila proti Kopru, kjer je potekalo Srečanje strojnih šol Slovenije.
Po prihodu v Koper so nas razvrstili v učilnice glede na smer izobraževanja. Razpisana tema srečanja je bila Tehnologije v 21. stoletju in predstavniki sodelujočih šol smo po skupinah prikazali izbrane teme. Ko smo vsi udeleženci predstavili, kar smo za srečanje pripravili, smo imeli kosilo ter po kosilu odmor. V tem odmoru sta potekali dve dejavnosti: ogled košarkarske tekme ter ogled starodobnih vozil.
Okoli 14. ure se je začel zaključek srečanja, za tem pa smo se odpravili proti Ljubljani. S tem se je srečanje za nas tudi zaključilo.

Luka Brazda in Jan Korošec, 5. T

V mesecu aprilu je v Kopru potekalo Srečanje strojnih šol Slovenije z razpisano temo Tehnologije 21. stoletja. Na srečanje sta me spremljala mentorica in razredničarka Monika Dušak ter sošolec Dorijan Peršin.
Na srečanju sem predstavil vzvratno inženirstvo ter hitro prototipiranje, Dorijan pa je predstavil robotske obdelave. Obema je bilo srečanje zelo všeč, saj sva se naučila veliko novih stvari s področja orodjarstva in strojništva.
Po končanih predstavitvah smo imeli kosilo in nekaj prostega časa, da smo si lahko ogledali šolo. Najbolj mi je bila všeč zbirka starodobnih avtomobilov in motorjev, ki jih imajo pred šolo. Zahvaljujem se profesorici, da me je izbrala za ta projekt, ker sem izvedel veliko novih stvari, ki mi lahko pomagajo v tem poklicu.

Mark Primožič, 1. G

Sorodne objave
0
Dostopnost