| Prispevki

V petek, 20. aprila 2018, smo se dijaki, bodoči logistični tehniki, v jutranjih urah odpravili v Mursko Soboto na 16. državno tekmovanje iz logistike.
Po dveh urah vožnje smo prispeli do Ekonomske šole Murska Sobota, kjer je potekalo tekmovanje. Tam smo po kratkem uvodnem delu odšli v različne predavalnice. Dijaki 1. in 2. letnika smo tekmovali na t. i. prvem težavnostnem nivoju (Mateja Selevšek, Maruša Selan, Nik Potočnik, Dominik Pušavec, mentor Damijan Krašovec), dijaki 3. letnika pa na drugem (Karmen Palčar, Maja Kern, Martin Ostanek, Jan Čuk, mentor Rajko Palčar).
Po koncu pisnega dela tekmovanja je sledil ogled logističnega centra CMT. Podjetje se ukvarja s skladiščenjem blaga. Ogledali smo si njihov sistem skladiščenja v regale, ki se raztezajo kar 13 m v višino, in celotni logistični postopek v centru, od prejema blaga do njegovega skladiščenja.
Po ogledu je sledilo nekoliko drugačno tekmovanje. Sovrstniki smo se pomerili v bovlingu, kjer smo se ne le neizmerno zabavali, ampak tudi tkali nove vezi prijateljstva. Seveda nismo ostali lačnih ust, v tamkajšnji šoli smo se okrepčali s kosilom. Zatem je sledil zaključni del in odhod proti domu.
V poznem popoldnevu smo varno prispeli domov z mislijo na prečudovit dan, preživet v Murski Soboti, ki nam bo zagotovo ostal še dolgo v spominu.

Maruša Selan, 2. i

Sorodne objave
0
Dostopnost