| Prispevki

V četrtek, 2. 2. 2017, nas je obiskal prav poseben gost. Z nami, dijaki, se je pogovarjal pisatelj, prevajalec, komik, igralec in tudi glasbenik Boštjan Gorenc – Pižama. Predstavil nam je svojo knjižno uspešnico Slolvenski klasiki 1. V njej je preinterpretiral 50 slovenskih klasičnih literarnih del. Tako zgodovinske osebe, kot so France Prešeren, Jernej Kopitar, Julija Primic, Ivan Cankar in njegova mati Francka, komunicirajo na facebooku, komentirajo objavljene fotografije in si pošiljajo všečke. Še posebej pa nam je bil zabaven čivk Matkove Tine na twitterju: ”A veš un filing, k si 8 centi odprta, pa morš it v sosedno vas gledat, kako bodo fantu glavo odrezal #LOL #thuglife #YOLO”.

Gorenc je pripovedoval zelo sproščeno in brez zadržkov. Pošalil se je, da je za svojega novorojenega otroka pomislil, da je tak, kot bi prišel iz vesoljske ladje Stargate. Izvedeli smo, da je v otroštvu najraje jedel in bral knjige in da je sedaj, v zimskem času, njegova najljubša jed tajska juha z rezanci in zelenjavo, saj ima veliko vitamina C. Vzdevek Pižama je dobil, ker je v  1. razredu trikrat prišel v šolo v trenirki (potiskani z Jakom Racmanom) in so ga sošolci zbadali, da ima oblečeno pižamo. Tega vzdevka najprej ni maral, potem pa mu je postal všeč.

Boštjan Gorenc je na zabaven način predstavil svoje življenje in knjižno uspešnico Slolvenski klasiki 1. Zanimivo se nam je zdelo, da je počel že marsikaj. Bil je urednik v Mladinski knjigi, rapal in igral v gledališču. Rekel je tudi, da čeravno te želje zdaj nima, lahko nekoč stopi za kateder in dijake poučuje angleščino.

Špela Hafner, Urška Kopinšek, Maja Slapar, 5. R

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost