| Prispevki

Dijaki 3. K pod mentorstvom učiteljic Daniele Jaklič, Mojce Kregar in učitelja Andreja Golinarja tudi v šolskem letu 2018/19 sodelujemo v turističnem mednarodnem projektu Več znanja za več turizma, ki ga vsako leto pripravlja Turistična zveza Slovenije. Naslov letošnjega projekta je Turistični spominek mojega kraja.

Odpravili smo se v Medvode, saj nas je prevzela njena bogata kulturna dediščina, predvsem ljudsko slovstvo. Očaral nas je raznolik svet pravljičnih bitij, opisan v številnih pravljicah, pripovedkah in legendah. Prav zato smo ustvarili medvoškega zmajčka, kulturni spominek, ki domačine in turiste spomni na bogato medvoško kulturno zapuščino.

Več o medvoškem zmajčku in dnevu Medvoški pravljični junaki si lahko preberete v seminarski nalogi:

Medvoški pravljični junaki 2018

Posneli smo tudi turistični videospot, za katerega lahko glasujete (smo 4. po vrsti) in nam pomagate do čim boljše uvrstitve:

https://turisticna-zveza.si/spoti-2019/

Zelo pa bomo veseli tudi vašega obiska na Gospodarskem razstavišču v sredo, 30. 1. 2019, kjer bomo predstavili naš turistični izdelek. Vabljeni ste, da nas od 10.00 do 19.00 obiščete, si ogledate stojnico, pozdravite zmajčka in druge pravljične junake in z nami držite pesti za dobro končno uvrstitev.

 

Dijaki 3. K

Sorodne objave
0
Dostopnost