| Prispevki

V četrtek, 10. 11. 2018, smo se zbrali na šolskem parkirišču ob 14.00 in začeli naše 21-urno potovanje v Barcelono.  Ko smo prišli v Francijo, smo se ustavili v najmanjši državi na svetu, v Monte Carlu, ki je znana predvsem kot gostiteljica tekmovanj formule 1. Zanimiva je tudi vladajoča družina Grimaldi. Nato smo pot nadaljevali proti Barceloni in zjutraj okoli devetih prišli pred hotel. Prvi dan smo šli na ogled mesta Lloret de Mar, kjer smo bili nastanjeni. Mesto je bilo precej prazno, saj smo prišli izven sezone.

Naslednji dan smo imeli zbor pred hotelom ob 9.30, od koder smo se odpeljali v Barcelono do cerkve Sagrada Familia. Po ogledu smo pot nadaljevali proti muzeju znanosti CosmoCaixa. Sprehodili smo se po ulici La Rambla in bili na glavni tržnici, kjer najdeš vse, od sadja in zelenjave do rib in pršuta, starega tudi do 7 let in katerega cena lahko preseže 800 €. Sadje je bolj sočno oziroma ima bolj intenziven okus kot tisto v naših trgovinah. V mestu stoji tudi kip Krištofa Kolumba.

Obiskali smo tudi najbolj znan stadion Camp Nou, kjer smo dobili lunch pakete. Skozi stadion smo se sprehodili brez vodnika, saj je stadion za oglede narejen tako, da te pot vodi skozi sobe s pokali, ki jih je osvojilo moštvo Barcelona, garderobe, sobe za medije, komentatorska mesta ter vse do samega igrišča. Kot zanimivost naj povem, da si lahko v njihovi trgovini kupiš travo, ki je posajena na igrišču.

Naslednji dan smo obiskali tovarno Seat, kjer smo lahko opazovali, kako nastajajo avtomobili, od samega začetka do končnega izdelka. Pred tovarno smo se lahko usedli v njihove najnovejše avtomobile. Slik na žalost ni, saj je slikanje v tovarni prepovedano. Nato smo odšli še na najvišjo točko v Barceloni, od koder se vidi celo mesto. Za konec smo si ogledali še Aquarium, kjer so tuneli zgrajeni pod akvarijem in okoli tebe plavajo kiti.

Tako smo prišli do konca ekskurzije in zapustili Barcelono 15. 11. 2018 ob 9.00 zjutraj. Med potjo proti domu smo se ustavili v Franciji, natančneje v mestu Nica, vendar smo se skozi mesto samo zapeljali. V Slovenijo smo prispeli ponoči okoli tretje ure zjutraj.

 

Jan Pavlin, 5. Z

Sorodne objave
0
Dostopnost