| Prispevki

V Celju je letos septembra potekal že 52. Mednarodni obrtni sejem. Na njem so predstavili novosti s področja turizma, tehnike in opreme za dom. Tudi dijaki 1. letnikov smo ga 12. septembra obiskali.

Pred šolo smo se zbrali ob 8. uri zjutraj in dijaki 1. i smo se v spremstvu učiteljice Ajde Kamenik odpravili na avtobus. Pred odhodom smo prevzeli še malico. Ko smo prispeli v Celje, smo se razdelili v skupine in dobili karte za vstop na sejemsko prizorišče. Na sejmu se je predstavilo veliko zanimivih in uspešnih podjetij, kot so Dars, Slovenske železnice, Hybrid in Avtotehnika Celje (ta so mi najbolj ostala v spominu). Všeč mi je bilo, ker so bili predstavniki podjetij z nami zelo prijazni in potrpežljivi, saj so odgovorili na vsako naše vprašanje. Veliko dijakov se je ustavilo tudi ob stojnicah s hrano, ker smo lahko zastonj okušali različne jedi.

Meni je najbolj v spominu ostalo podjetje DARS. Pritegnili so me s kvizom, kjer so preverjali, koliko vemo o prometni signalizaciji. Najmanj pa me je pritegnila stojnica s slovensko vojsko. Morda zato, ker se ne vidim v tem poklicu. Še vedno sem mnenja, da je vojska bolj za moške kot ženske.

Ob 12.30 smo sedli v avtobuse in se odpeljali proti Ljubljani. Sejem mi je bil zelo všeč. Priporočala bi ga vsem dijakom, ki še ne vedo, kateri poklic bi radi opravljali. Tam bi dobili toliko koristnih informacij, da bi bila odločitev kasneje precej lažja. Tudi sama bi prihodnje leto zopet obiskala sejem. Letos nisem uspela pregledati vse sejemske ponudbe, ker mi je zmanjkalo časa.

Daniela Kostić, 1. i

Najbolj mi je bilo všeč podjetje, ki je predstavilo risanje oz. pisanje po ekranu, ki je zgledal kot televizor. Imeli so 3 velike ekrane, na vsakem so bila 3 do 4 pisala. S temi pisali smo lahko risali in pisali. Lahko smo spreminjali barvo, velikost in debelino pisave … Imeli smo tudi možnost, da je svinčnik deloval kot miška na računalniku. Lahko smo šli na internet, igrali igrice, se povezali in ugotavljali, kaj drugi rišejo. Bilo je zelo zanimivo, saj česa takšnega še nisem videl.

Andraž Pečnik, 1. c

Največjo pozornost mi je vzbudilo podjetje Schwarzmann, ker izdelujejo šotore različnih velikosti po ugodnih cenah. Šotor je narejen iz kovine, zato je zelo lahek. Pokriva ga cerada. Izdelujejo jih po naročilu; odvisno, za kaj ga potrebuješ. Podjetje ima zelo veliko naročil za izdelavo šotorov, še največ iz drugih držav. Imajo tudi dva robota – enega za varjenje kovine, drugega pa za izrezovanje različnih oblik kovine za izdelavo šotora. Če ne bi imeli denarja za zidano delavnico, bi lahko kupil šotor in v njem imel svojo delavnico.

Jure Mrzlikar, 1. c

V oči mi je padlo podjetje, ki je prodajalo električne skiroje. Imeli so jih veliko vrst. Bili so zelo prijazni, ponudili so nam tudi nekaj prigrizkov. Skiro smo lahko tudi preizkusili, in sicer smo se lahko peljali en krog po parkirišču. Bilo je zelo zabavno. Upam, da bom tudi jaz imel kdaj električni skiro.

Mark Baranja, 1. c

Sorodne objave
0
Dostopnost