| Prispevki

2. obvestilo za dijake ter starše in skrbnike v obdobju, ko poteka izobraževanje na daljavo

 

Spoštovane dijakinje, spoštovani dijaki,

stopamo v tretji teden poučevanja na daljavo. Nekaterim je delo od doma sedaj postalo že skorajda rutina, drugi ste se s tem komaj začeli spopadati. Veliko od vas je že pravih mojstrov usklajevanja vseh predmetov in zadolžitev. Učitelji poročajo, da večinoma lepo sodelujete, oddajate gradivo preko e-pošte, v spletnih učilnicah in sproti pošiljate naloge, ki so vam bile posredovane.

Trenutna situacija kaže, da bodo vrata šole še nekaj tednov zaprta in bo izobraževanje še naprej potekalo na daljavo (lahko se zgodi, da bomo imeli tako obliko izobraževanja tudi še v mesecu maju). Šolsko leto naj bi se kljub izrednim razmeram zaključilo v skladu s šolskim koledarjem, kar pomeni, da bodo poklicna matura in zaključni izpiti potekali glede na objavljen rokovnik. Prav zato je tako pomembno, da vztrajate, se učite in sodelujete z učitelji, saj bodo učitelji vaše znanje tudi ocenjevali. V skladu z navodili MIZŠ in ZRSŠ, bomo na šoli oblikovali dopolnitev Šolskih pravil o ocenjevanju znanja, vas pa bodo vaši učitelji seznanili z novimi postopki in načini pridobivanja ocen (veljali bodo samo za to izredno obdobje).

Vem, da vam ni lahko in zato iskrena pohvala vsem, ki se trudite in se učite ter izpolnjujete vsa navodila učiteljev. Vse, ki še niste pričeli z delom, prosim, da to nemudoma storite, ker boste le tako lahko uspešno zaključili letnik. Nihče od nas si ne želi, da bi bili zaradi izrednih razmer neuspešni in bi izgubili celo šolsko leto.

Zavedamo se, da imate različne možnosti za delo od doma in poskušali bomo razumeti vaše osebne okoliščine, zato vas prosim, da se pogovorite z razredniki, učitelji in s svetovalno delavko. Zato vam ponovno priporočam, da se, če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, obrnite na učitelja posameznega predmeta/modula, razredničarko/razrednika, pokličite učitelje individualne učne pomoči ali šolsko svetovalno delavko (vse povezave najdete na spletni strani zavoda).

Delo doma pa zahteva od posameznika tudi veliko mero samodiscipline, odgovornosti ter vztrajnosti. Nasvete, kako biti pri tem uspešen in na kaj je potrebno paziti pri organizaciji, najdete na spodnjem plakatu:

Vir: Nasveti za uspešno delo od doma, Mateja Rozman

Če imate možnost, si lahko spodnji plakat natisnete in kam nalepite, da vam bo pomagal in vas bo vsak dan opominjal kako in kaj. Iz plakata je razvidno, da je za uspešno delo pomemben:

  1. RED: Vzdržuj red svoje sobe in delovne  mize.
  2. NAČRT: Oblikuj si urnik dela za cel dan.
  3. DISCIPLINA: Svoj načrt dela spoštuj.
  4. PODPORA: Starši/skrbniki, brat, sestra, ti lahko pomagajo, ne smejo pa delati namesto tebe.
  5. KONTROLA: Vsak dan poročaj staršem/skrbnikom, kaj od začrtanega si naredil.

Naj vas pri vašem delu spremlja misel:

Življenje ni lahko za nikogar.
A kaj potem? Ohraniti moramo vztrajnost
in še zlasti zaupanje vase.
Verjeti moramo, da smo za nekaj nadarjeni,
in to uresničiti za vsako ceno.
(Marie Curie)

 

Pazite nase in na svoje bližnje in ne pozabite, da počitnice bodo, ko boste uspešno opravili vse obveznosti. Ostanite doma, da ostanete zdravi ter si kljub okoliščinam naredite lepe dni. Vsem, ki boste kljub okoliščinam praznovali, pa želim še mirne in lepe Velikonočne praznike.

Vaša ravnateljica
mag. Frančiška Al-Mansour

Sorodne objave
0
Dostopnost