| Prispevki

V petek, 12. 2. 2016, sem se kot šolska novinarka udeležila informativnega dneva za izobraževalni program Avtokaroserist. Predstavitev je potekala v učilnici 134, vodila jo je profesorica Leja Janežič. Udeležba ni bila prav številčna, saj je bilo obiskovalcev osem.

Najprej se je profesorica predstavila, na kratko opisala šolo, nato pa podrobno predstavila izobraževalni program. Proti koncu predstavitve nas je presenetila še ravnateljica, nam zaželela dobrodošlico in povedala nekaj zanimivosti o šoli. Omenila je še, da se lahko pri nas izobražujejo tudi odrasli.

avtokaroserist2 (Medium)

Na vrsti so bila vprašanja obiskovalcev. Najbolj jih je zanimal program eAsistent, koliko stroškov imajo dijaki z nakupom šolskih potrebščin in ali šola finančno pomaga tistim dijakom, ki jim je nakup potrebščin predrag.  Zanimalo jih je tudi, kako imamo na šoli urejeno malico ter kako potekajo zaključni izpiti oziroma poklicna matura.

avtokaroserist3 (Medium)

Nato smo si ogledali učilnice, v katerih potekata poučevanje strokovnih predmetov in praktični pouk. Najprej smo šli v učilnico za umetnost, v kateri  nas je pričakala profesorica Karmen Klobasa  in nam podrobneje predstavila predmet umetnost. Ogledali smo si diagnostični laboratorij, nato pa odšli do šolske delavnice. Tu so nas pričakali Boleslav Kermavnar in ostali učitelji ter nam na kratko razložili, kako poteka praktični pouk, pokazali končane izdelke in izdelke v izdelavi. Povedali so tudi, da morajo imeti dijaki zaradi varnostnih razlogov primerno obutev, zaščitna očala ali masko in delovno obleko. Za konec nam je ostala še učilnica za mehatroniko pri učitelju Matjažu Mlinšku.

avtokaroserist4 (Medium)

Bodoče dijake sem vprašala, kakšen je njihov prvi vtis o šoli. Odvrnili so, da je stavba zelo velika in zanimiva. Dva starša, ki sta pred dvajsetimi leti obiskovala našo šolo, sta tudi rekla, da jo imata v spominu drugačno, kot je danes. Po koncu predstavitve sem osnovnošolce vprašala, ali so bili z videnim zadovoljni. Vsi so pritrdili, program se jim ne zdi težak. Mislim, da je bilo vseh osem odločenih, da se vpišejo na našo šolo.

 

Enisa Porčić, 3. K

 

Sorodne objave
0
Dostopnost