| Prispevki

V petek, 12. 4. 2019, smo se dijaki skupaj z mentorjema Damijanom Krašovcem in Rajkom Palčarjem odpravili na tekmovanje iz logistike v Celje. Že precej pred tekmovanjem smo začeli priprave. Prebrali smo več knjig za višje letnike, spoznali nove panoge logistike, reševali računske naloge in še več podobnih stvari.

Zjutraj smo polni energije in pričakovanj krenili proti Celju. Ob prihodu so nas lepo sprejeli, sledil je uvodni program. Razdelili smo se v skupine in začeli pisati teste. Niso bili pretirano težki, lahki pa tudi ne.

Po odpisanem preverjanju smo se skupaj z mentorji in sovrstniki iz več logističnih šol iz cele Slovenije odpravili na kratek izlet. Kmalu smo ugotovili, da bomo obiskali logistično podjetje Pišek & HSF Logistics. Tam so nas prijazno sprejeli in nam postregli z nekaj zanimivimi informacijami. Podjetje se ukvarja s prevozi globoko zamrznjenih izdelkov, skladiščenjem zamrznjenega blaga in zdravil. Kolektiv je bil zelo prijazen in gostoljuben. Sprehodili smo se skozi delavnico in pralnico, ogledali smo si skladišče, kjer je temperatura krepko pod ničlo, in srce podjetja v novi in moderni stavbi. Presenečeni smo bili nad tem, kako lepo je poskrbljeno za voznike.

Ob ponovnem prihodu v šolo smo pojedli kosilo in imeli nekaj minut zase. Sledila je predstavitev drona na zunanjem igrišču. Kmalu smo izvedeli rezultate, a se nismo uvrstili med najboljše. Nič hudega, bo pa naslednje leto boljše.

Zame, za dijaka 1. letnika, je bila to zanimiva izkušnja, saj sem se poučil o temah, ki jih v šoli nismo obravnavali. Upam, da se bomo tekmovanja udeležili tudi drugo leto.

Miha Skubic, 1. I

Sorodne objave
0
Dostopnost