| Prispevki

Pa se je spet začelo. Počitnicam smo pomahali v slovo in pozdravili novo šolsko leto. Šola, ki je bila med počitnicami kar malce pusta in dolgočasna, se je po dveh mesecih napolnila.

Za nekatere je to prvič. Ja, na novo so začeli tisti, ki so se vpisali v prvi letnik, nov začetek pa je tudi za tiste, ki nadaljujejo v četrtem letniku poklicno-tehniškega izobraževanja.

Veselje. Strah. Negotovost. Pričakovanje. Radovednost. Zadovoljstvo. Razočaranje.

Vas zanima, kaj učenci in učenke razmišljajo?

 

 

Počitnice sem začel s pohodom na Triglav. Potem sem bil doma do zadnjega tedna počitnic, ko sem šel na morje z družino. Šli smo v Barbarigo. Živeli smo v počitniškem naselju, kjer je bilo veliko Slovencev in smo se zelo hitro spoprijateljili. Počitnice so minile zelo hitro in so dobro dele.

Anže

 

Prvi šolski dan sem bila predvsem nervozna in zmedena, saj nisem poznala nikogar, nisem niti vedela, kje je moja matična učilnica. Ko sem prišla v šolo, sem najprej vprašala, kje je moja učilnica, in ko sem prišla v razred, je bil tam že razrednik. Ta nas je prijazno sprejel in takoj smo bili vsi dijaki bolj sproščeni. Spoznala sem nove sošolce, izvedela, od kod so in zakaj so se vpisali na to šolo. Po koncu razredne ure sem se vesela odpravila domov, saj ni bilo tako grozno, kot sem sprva mislila, da bo.

Melani

 

Zjutraj sem moral vstati zgodaj, kar je zame bilo nekaj novega. Takoj sem bil navdušen nad okoljem in sošolci. Tudi razrednik me je navdušil s svojo odločnostjo in disciplino. Vem, da se bom moral čim prej navaditi na pravila šole.

David

 

Prvi šolski dan je bil zelo zanimiv. Na prvo šolsko uro sem zamudil 15 minut, saj sem najprej odšel v napačen razred. Ko sem končno le stopil v pravo učilnico, me je najprej presenetilo, da so bili vsi sošolci večji od mene. Prvi dan jih še nisem dobro spoznal. Najbolj mi je bilo všeč, da se je razredna ura končala že po eni uri.

Žiga

 

Prvi šolski dan sem preživel dokaj v redu. Ogledal sem si šolo, spoznal sošolce in razrednika. Ker je šola zelo velika, me je to malce zmedlo, a sem se v novem okolju hitro znašel. Po nekaj dneh obiskovanja srednje šole že lahko zatrdim, da so sošolci in učitelji v redu. Zdi se mi, da bodo srednješolska leta zame ena izmed najlepših doslej.

Luka

 

Zbudila sem se v dijaškem domu. Pogledala sem na mobilni telefon, videla, da je že pozno, zato sem se hitro oblekla in odšla proti srednji šoli. Ves čas me je grabila panika. Spraševala sem se, ali me bodo sošolci takoj zasovražili, ali bom imela sploh kakega prijatelja. Predvidevala sem, da so se moji novi sošolci že vsi poznali med seboj in da bom edina v razredu, ki ne pozna nikogar. Moji strahovi so bili odveč. Razredna ura je hitro minila. Prvi vtis o sošolcih je dober, razrednik je strog, a spet ne toliko kot moje osnovnošolske učiteljice. Upam, da bo prvo leto v novi šoli minilo brez težav.

Erika

 

Prvi šolski dan se nisem počutila dobro, saj ponavljam letnik. Iskreno, bilo mi je zelo težko. Težko mi je bilo predvsem zato, ker pogrešam svoj bivši razred in razrednika. Saj ta »novi« razred je v redu, z vsemi se dobro razumem in družim, a to ni to. Res zelo pogrešam svoje bivše sošolce in sošolke.

Maja

 

Nadaljnje šolanje. Vsak ima svoje cilje. Nekateri šolske cilje končajo s triletnim programom, moj cilj pa je še pred mano. Čeprav mi šolanje ni prav blizu in mi sedenje v šoli osem ur ni prav nič všeč. Je pa šele začetek, zato več ne morem povedati.

Andraž

 

Mislim, da bo letošnje leto najtežje, učitelji imajo večja pričakovanja kot leta prej. Vendar se bom potrudil po najboljših močeh.

Aljaž

 

Sem človek, ki mora imeti izzive in cilje. V triletnem programu sem si postavil cilj, da moram imeti slovenščino zaključeno pet. Resnično sem se trudil in na koncu mi je uspelo. Tudi zdaj, v nadaljevalnem programu, si moram postaviti izzive in cilje, ki me bodo pripeljali do poklicne mature. Priznam, trenutno me občutek nekoliko zavaja, zdi se mi, da mi ne bo uspelo, vendar se potrudiš, če imaš jasen cilj.

Sebastjan

 

Spet ta Ljubljana, spet ta šola! Popoldneve preživljam v dijaškem domu, še dobro, da se še ni treba učiti.

Jan

 

S šolo sem kar zadovoljen. Šola ima samo en velik problem, to je malica. Danes živimo v dokaj razvitem svetu in mislim, da je samoumevno, da ljudje jemo zdravo hrano. Na naši šoli pa je to problem, kruh, majoneza in 2 rezini salame skoraj vsak dan. To ni dobro, sploh pa ne za dijake, ki so stari 17, 18 let. Menim, da naša malica ni ena izmed najboljših na ljubljanskih srednjih šolah.

 

Nov šolski sistem?

Ahkiii …

Stara šola, stari profesorji, tudi Stivi je še zmeraj tu.

Zakaj bi bil sistem drugačen?

Ti samo piči proti dnevu D.

Preživi do konca fajta.

Leti kot letalo.

Če tega ne zmoreš, teci kot gepard.

Tega tudi ne zmoreš?

Hodi kot robot.

Ne moreš hoditi. Ni važno.

Samo potrudi se, da se boš plazil kot lenivec.

In zaključil to šolsko leto z velikim pokom.

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost