| Prispevki

Car Mechanic Junior je ugledno mednarodno tekmovanje dijakov, ki se preizkušajo v praktičnem in strokovnem znanju iz mehanike. Letos je gostiteljica tekmovanja, ki poteka 31. 5. in 1. 6. 2017, naša šola.

Prve goste – dijake, njihove mentorje in ravnatelje iz Makedonije, Litve, Turčije, Češke, Slovaške, Poljske, Francije in Nemčije – smo sprejeli ob 9. uri in jih prijazno pospremili v »stekleno dvorano«, eno naših največjih učilnic, kjer je potekala uvodna slovesnost, ki sta jo suvereno vodili učiteljici Ajda Kamenik in Lea Janežič. Najprej smo gostom v sliki in besedi predstavili Slovenijo in našo šolo ter jih navdušili z »nacionalnim« inštrumentom harmoniko. Dijak in dijakinja 2. i, Matic Hribar in Karmen Palčar, sta odlično zaigrala na to priljubljeno slovensko glasbilo. Zatem so se predstavile tekmovalne ekipe. Sledil je govor ravnateljice mag. Fani Al-Mansour. Vsem tekmovalcem je zaželela veliko sreče in dobrih rezultatov, ki jih lahko dosežejo, če se ne bodo preveč obremenjevali – naj bo tekmovanje za njih tudi zabava in sprostitev. Kasneje nas je v dobro voljo spravil še komedijant Gašper Bergant.

Uro in pol kasneje se je začel teoretični del tekmovanja. Tekmovalci so bili pred začetkom reševanja nalog nervozni, polni adrenalina in v velikem pričakovanju, kako težke bodo naloge. Ko sem jih uro kasneje vprašal o prvih občutkih, so bili odzivi zelo pozitivni. Prav vsi so bili zadovoljni z napisanim, saj preizkus ni bil pretežak. Dijaki so bili polni pozitivne energije, prav videlo se je, da so »odklopili« tremo in, čeprav je to strokovno tekmovanje, uživali v vsaki minuti tekmovanja.

Tekmovanje se je zaključilo opoldne. Sledilo je kosilo v bežigrajskem dijaškem domu, popoldne pa bodo dijaki izkoristili za različne družbene aktivnosti – morda tudi za oblikovanje tekmovalne strategije, saj jih jutri čaka praktični del tekmovanja. O tem pa bo več govora v jutrišnjem članku.

Martin Dolinšek, 3. i

Sorodne objave
0
Dostopnost