| Prispevki

Zbor dijakov tekmovalcev je bil tudi drugi tekmovalni dan v »stekleni dvorani«. Tam sta jih ob 8. uri pričakali učiteljici Ajda Kamenik in Lea Janežič ter jih seznanili s potekom in pravili praktičnega tekmovanja. Posebno pozornost sta namenili podrobnejšemu opisu nalog. Dijaki bodo morali uspešno opraviti 10 praktičnih nalog v določeni časovni enoti. Preden so dijaki zapustili učilnico, sta jih učiteljici razveselili s plastenkami vode, piškoti in majicami.

Naši učitelji (predvsem praktičnega pouka) so tekmovalne ekipe odpeljali do avtoservisnih delavnic, kjer je potekalo tekmovanje. Še enkrat so jim na kratko opisali naloge, jih popeljali po delavnicah, da so si ogledali, kje bodo morali opraviti določen praktični preizkus. Nekatere naloge so bile lažje, druge težje, z uspešno opravljenim preizkusom pa je dijak dokazal, da je vešč dela v avtoservisni delavnici.

Ob 9. uri se je tekmovanje pričelo. Prvi del tekmovanja je trajal do 11.30, drugi del, ki se je začel po polurnem odmoru, pa do 15. ure. Veliko ekip je določeno nalogo opravilo zelo hitro, prej kot v zahtevani časovni enoti, zato so se pred delavnicami zbrano pripravljali, da bodo lahko pričeli z drugo nalogo. Ko sem po vtisih vprašal ekipi iz Litve in Turčije, sta bili obe zelo zadovoljni z opravljenimi nalogami, predvsem litvanski dijaki so s ponosom povedali, da so prvo nalogo opravili zgolj v 10 minutah.

Tekmovanje je potekalo brez zapletov, tekmovalci so bili z organizacijo tekmovanja izredno zadovoljni. Med njimi ni bilo zaznati nervoze, bili so sproščeni, polni pozitivne energije in adrenalina. Prav vsi so pohvalili našo gostoljubnost.

Jutrišnji dan bo namenjen odkrivanju lepot Slovenije. Dijaki bodo z mentorji in ravnatelji obiskali Obalo, po prihodu v Ljubljano pa bodo v gostišču Portal izvedeli, katera ekipa je bila najboljša.

Antonio Dejanović, 3. i

Sorodne objave
0
Dostopnost