| Prispevki

Maj je mesec, ko na tekstilnem oddelku pokažemo izstopajoče šolske projekte tekočega šolskega leta, med katere sodi tudi tradicionalno srečanje tekstilnih, oblikovnih in frizerskih šol Slovenije. Letošnja gostiteljica srečanja je bila Srednja šola za oblikovanje Maribor. Na modni reviji v hotelu Habakuk se je predstavilo 8 slovenskih šol z izvirnimi kolekcijami na temo Aritmija mladosti.

Našo šolo je zastopala dijakinja tretjega letnika, Zoja Dejak, s kolekcijo Cvet mladosti. »Kolekcija Cvet mladosti se ponaša s privlačnimi kontrasti. Svetlo – temno, zaprto – odprto, prosojno – neprosojno,  statično – dinamično. Vse to je tudi ritem moje mladosti, v katerem sedaj živim.« pravi avtorica kolekcije Zoja Dejak. »Oblike se zgledujejo po Baby Doll spalni srajci, ki je kratka ali dolga do tal. Slog nežnosti in krhkosti izražajo reliefni cvetovi ročno izdelani v smok tehniki.«

Letos si je dogodek ogledalo 58 dijakov in profesorjev, kar je zagotovo vzpodbudno za naslednja leta. To je pika na i našemu sodelovanju in ustvarjanju. V času , ko se je delovna skupina pripravljala za modno revijo, so vsi ostali udeleženci obiskali Fakulteto za strojništvo Univerze Maribor, kjer so na oddelku oblikovanja in tekstilne tehnologije,  imeli strokovne delavnice.  Popoldne ob 16. uri pa so se nam kot gledalci pridružili na reviji.

Produkcija: SIC Ljubljana, tekstilni oddelek 2022/23

Mentorica za idejno oblikovanje: Karmen Klobasa

Mentorice za izdelavo: Mojca Kregar, Bernarda Klemenc, Minka Rihberger, Tjaša Rozman, Alojzija Skubic in Romana Šumej.

Sorodne objave
0
Dostopnost