| Prispevki

V četrtek, 11. maja je v prostorih šola potekala delavnica Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo. Delavnice se je udeležilo 45 dijakov in dijakinj iz 1.IO, 2.K, 2.P, 1.K in 3.K.

Dijaki/nje so pod vodstvom pedagogov Fakultete za aplikativne vede (VIST) in študentk dodiplomskega študija kozmetike nazorno predstavile posledice nezaščitenega izpostavljanja soncu.

Dijaki/nje so si s pomočjo vprašalnika določile/e fototip kože, izmerili elastičnost kože, rdečino in pigmentacijo kože ter pogledali stanje strukturnih proteinov v koži na soncu bolj in soncu manj izpostavljenem delu kože. Zanimive pa so bile tudi foto analize fotopoškodovanosti kože na obrazu.

img_20230511_130005

Dijaki/nje so bile nad delavnico navdušene. Pridobili/e so novo znanje o koži in negovanju le te. V prihajajočih poletnih mesecih se bodo še več posvečali/e varovanju kože.

Izvedba delavnice sodi v sklop preventivnih dejavnosti šole na področju zdravja dijakov in dijakinj, saj se zavedamo, da se v mladosti ne izbira samo poklicna pot, ampak se izgrajuje tudi zdravje v zrelih letih. Delavnico bomo v še širšem obsegu ponovili v naslednjem šolskem letu.

Štefan Petkovšek

Sorodne objave
0
Dostopnost