| Prispevki

V Sarajevu je od 5. do 8. 10. 2015 potekalo prvo srečanje šol, ki sodelujejo v projektu ACES. Udeležil sem se ga z vodjo projektov in učiteljem informatike Žigo Vukom. V Sarajevo sva prispela v ponedeljek zvečer, po 12-urni vožnji z vlakom.
slika4 - 12-urna voznja z vlakom (Medium)
Najprej so nas seznanili s programom srečanja. Sledilo je spoznavno druženje z vsemi udeleženci. Zatem smo izdelovali papirnata letala in tekmovali, katero bo poletelo najdlje. Naša skupina žal ni zmagala. Po popoldanskem počitku je sledilo fotografiranje sodelujočih dijakov. Dan smo zaključili s predavanjem o nenasilni komunikaciji ter igranjem družabnih iger. Dijaki smo imeli tudi možnost ogleda mesta Sarajeva.
slika3 - Izdelava skatle pricakovanj (Medium)
Naslednji dan smo v manjših skupinah na list napisali predloge, kakšna naj bo nenasilna komunikacija. Zatem smo predloge predstavili ostalim dijakom. Po popoldanskem počitku smo se dijaki predstavljali drug drugemu. Vsak je moral povedati, kako mu je ime in od kod izvira njegovo ime. Morali smo tudi povedati, katere predmete bi vzeli na samotni otok, da bi preživeli. Po večerji je sledila poslovilna zabava.
slika2 - Risba Ziga in Ziga (Medium)
Srečanje je bilo zelo zanimivo. Spoznal sem veliko dijakov iz Srbije in Bosne in Hercegovine. Prav tako so mi bile všeč delavnice.
slika5 - Skupinska (Medium)
 
Žiga Perko, 2. i
 

Sorodne objave
0
Dostopnost