| Prispevki

7. 4. 2016 je SPSŠB Ljubljana gostila 23. srečanje strojnih šol Slovenije. Pogovarjali smo se z organizatorjem srečanja, pomočnikom ravnateljice Alojzom Kranjcem.

 

Zakaj je naša šola gostila 23. srečanje strojnih šol Slovenije?

Vsaka strojna šola v Sloveniji mora gostiti srečanje in letos smo bili na vrsti mi. Vrstni red, kdaj bo gostila srečanje določena strojna srednja šola,  je že vnaprej določen. Srečanje je bilo uspešno, bili smo zelo dobro organizirani.

Kako so potekale priprave na srečanje?

Ko smo izvedeli temo, naslov letošnjega srečanja, smo takoj začeli s pripravami. Letošnje teme srečanja so bile ekologija, varčnost in energetika. Če hočemo ohraniti naravo, je treba o tem osveščati že otroke v vrtcu in s tem nadaljevati v osnovni in srednji šoli. Vedeti morajo, da ekologija vpliva na kvaliteto življenja in ohranitev našega življenjskega okolja.

Ste zadovoljni z udeležbo in potekom srečanja?

Zelo sem zadovoljen. Prijavilo se je 24 šol. Vsi, ki so se prijavili, so tudi prišli. Dijaške predstavitve projektov so bile zelo dobre in izčrpne.

Poleg predavanj je bila del srečanja tudi okrogla miza. Katere so bile glavne teme pogovora?

Glavna tema je bila zaposlovanje mladih, saj je to trenutno pereč problem v Sloveniji, ker v recesiji gospodarstvo stagnira. Povabili smo tudi odgovorne iz podjetij, ki bi lahko zaposlili mlade strojnike.

Katera izrečena misel vam je najbolj ostala v spominu?

Vse je v volji. Če ima kdo voljo, močno željo, bo zmogel priti do želenega cilja.

Bo naša šola v prihodnosti gostila še kakšno podobno srečanje?

Seveda bo. 22. aprila praznujemo 70 let Avtošole Ježica, 10 let sodelovanja v mednarodnih projektih in 5 let MIC-a. Meseca maja gostimo 14. tekmovanje logistov. Naslednje leto junija pa pripravljamo mednarodno srečanje avtoserviserjev Mechanic Junior. K nam pridejo dijaki kar iz 9 držav.

 

Miha Jančič

Sorodne objave
0
Dostopnost