| Prispevki

Dne 8. maja 2019 smo se udeležili 11. Foruma mehatronike, ki ga sta ga organizirala Srednja šola tehničnih strok Šiška in Center za poklicno izobraževanje. Letos se je šola predstavila z dvema izdelkoma. Prvi izdelek je električna rolka, ki so jo izdelali dijaki triletnega programa Mehatronik operater pod vodstvom mentorja Matjaža Mlinška, drugi izdelek pa je električno kolo, ki smo ga izdelali v programu Tehnik mehatronike pod vodstvom mentorjev Alena Vuka in Roka Ramšaka. Oba izdelka sta dosegla dobre rezultate.

Na forumu je bilo zanimivo tudi predavanje podjetja Audax, saj so predstavili svojo programsko opremo za risanje enostavnih kot tudi bolj zahtevnih sklopov za področji mehatronike in strojništva. Da pa predstavitev ni bila pusta, nas je vmes razvedril moški pevski zbor.

Jan Cvetko in Tilen Trček, 4. z

Na tekmovanju smo ponovno ocenjevali mentorji. Ocenjevali smo predstavitev, izvirnost, dokumentacijo, samostojnost, zahtevnost, uporabnost … V kategoriji mehatronik operater je Blaž Gostinčar dosegel izjemno tretje mesto in dobil ZLATO priznanje, medtem ko sta v kategoriji tehnik mehatronike Jan Cvetko in Tilen Trček dobila srebrno priznanje.

Naslednje leto bo tekmovanje mehatronikov potekalo na Dvojezični srednji šoli Lendava.

ZBORNIK:

http://siska.splet.arnes.si/files/2019/02/11.-forum-mehatronike-zbornik.pdf

Matjaž Mlinšek, mentor

Sorodne objave
0
Dostopnost