| Prispevki

Tudi v tem šolskem letu so se dijaki naše šole pod mentorstvom učitelja slovenščine Andreja Golinarja udeležili tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Tokrat so morali prebrati naslednja Cankarjeva dela: na šolskem tekmovanju povest Martin Kačur in zbirki črtic Knjiga za lahkomiselne ljudi ter Podobe iz sanj, na območnem tekmovanju roman Tujci, tisti, ki bi se uspeli uvrstiti na državno tekmovanje, pa »polemični spis« Krpanova kobila in pisma, ki jih je Cankar pisal svojemu stanovskemu kolegu Antonu Aškercu.

Sedem nadobudnih dijakov je redno hodilo na priprave in se 11. 12. 2018 udeležilo šolskega tekmovanja. Pisali so literarni spis na temo, ki se je navezovala na prebrana Cankarjeva dela. Kar štirje od njih so prejeli bronasta priznanja. To so bili:

Maxim Kaluža, 2. K,

Simona Skok, 4. I,

Jan Čuk, 4. I in

Teja Ferfolja iz 5. N.

Teja je od vseh dosegla največ točk in se je uvrstila na območno tekmovanje. To je potekalo na OŠ Koseze 23. 1. 2019 in tudi tam je Teja blestela. Esej je pisala tako dobro, da se je uvrstila na državno tekmovanje, kamor se uvrstijo le najboljši esejisti iz vse Slovenije. Državno tekmovanje je potekalo 9. 3. 2019 na OŠ Spodnja Šiška. Teja je dosegla izjemen uspeh, saj je prejela ZLATO CANKARJEVO PRIZNANJE. Zato ji je čestitala tudi ravnateljica šole Fani Al-Mansour, ki ji je povedala, da je ponosna nanjo in jo presenetila z darilom – tabličnim računalnikom.

Teji in ostalim dijakom »cankarjancem« čestitam za dober uspeh na tekmovanjih in prejeta priznanja.

 

Andrej Golinar

Sorodne objave
0
Dostopnost