| Prispevki

V torek, 17. 5. 2016, smo se dijaki (Edo Ris, Žiga Franzot, Domnik Kovač, Jan Pavlin) in mentor šolskega video krožka (Jernej Krenčan) zbrali pred Vegovo, ki je že dvanajstič  organizirala  državno tekmovanje srednješolskih filmskih ustvarjalcev Videomanija 2016. Ob prihodu smo dobili mapo z naslovom našega filma Šiht in dva študentska bona za malico, toda ker nas je bilo  pet, smo trije ostali lačni. Najprej smo se zbrali v šolski knjižnici, v kateri  je potekal pogovor z Metodom Pevcem, priznanim  filmskim igralcem, režiserjem in scenaristom. Po končanem pogovoru je sledil odmor za malico. Po malici smo se razdelili v štiri skupine in si ogledali tekmovalne filme ter jih komentirali. Žal nismo mogli komentirati vseh filmov, saj je za to zmanjkalo časa. Nekateri filmi so bili prekratki in niso imeli smisla, seveda pa smo se ob našem najbolj nasmejali.

Jan Pavlin, 3. O

ŠIHT

V torek, 17. maja 2016, smo se ekipa video krožka (Edo Ris, Žiga Franzot, Domnik Kovač, Jan Pavlin in mentor Jernej Krenčan) odpravili na srednjo šolo Vegova z našim kratkim filmom Šiht. Tam je potekal festival mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija 2016. Bilo je zelo zanimivo. V šolski knjižnici smo se najprej seznanili z  znanim režiserjem Metodom Pevcem, ki je podal veliko zanimivih informacij o svojih filmih in njihovem snemanju. Kasneje smo se razdelili v skupine in odšli v učilnice, v katerih smo si ogledali tekmovalne srednješolske filme.

Na naš film Šiht sem zelo ponosen. Posnet je bil v 6 urah brez večjih težav. Idejo za film sem dobil teden dni pred oddajo posnetka, govori pa o tem, kako mladina pristopa do posameznikov, ki so jim družbeno neenakovredni, torej »višje« na družbeni lestvici.

Snemanje filmov me zelo veseli, pridobivam veliko novih izkušenj, naš mentor pa je vedno poln dobrih nasvetov.

Edo Ris, 3. O

 

Naš video kanal: https://www.youtube.com/channel/UC5tbYQtMH4ucuFiG3ew4CXg

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost