| Prispevki

Dijaki 2. in 3. O ter 4. Z in 5. Z smo si s učiteljema Jernejem Krenčanom in Damijanom Kraševcem najprej ogledali Deutsches Museum v Münchnu, največji muzej tehnologije in znanosti na svetu. Vsako leto ga obišče več kot milijon obiskovalcev. Muzej je tako velik, da bi rabili vsaj tri dni, da bi si vse natančno ogledali. Najbolj mi je bila všeč razstava, ki nam je pobliže predstavila astronomijo.

Ogledali smo si koncentracijsko taborišče Dachau. Večen opomin, kakšno zlo so vojne. Naši koraki so bili težki in misli polne grenkobe.

6 (Medium)

Zanimiv je bil ogled tovarne MAN. Žal je bilo fotografiranje prepovedano. Ogromna tovarna, v kateri na dan proizvedejo 80 tovornjakov.

Priprave na Allianz Areno!!!

Meni najbolj zanimiv je bil ogled münchenskega nogometnega stadiona Allianz Arena. Impresiven in moderen stadion, kjer lahko prav slišiš, kako 75.000 navdušenih navijačev spodbuja svoje nogometne idole.

7 (Medium)

Obiskali smo pivovarno Erdinger. Zanimala nas je proizvodnja te alkoholne pijače.

 

Pred odhodom v Slovenijo smo si ogledali še münchensko letališče. Videli smo toliko letal, da jih vseh sploh nismo mogli prešteti. Všeč mi je bila njihova gasilska postaja.

14 (Medium)

Več fotografij z ekskurzije: https://www.siclj.si/galerija/fb-album/1013583952065314/#!

Pogled na dogajanja s kamero

Miha Potočnik, 2. O

Sorodne objave
0
Dostopnost