| Prispevki

V nedeljo, 10. 4. 2016, smo se ob 8. uri zbrali pred šolo in se odpravili na pot proti Makedoniji. Po 11 urah smo prispeli v Skopje, kjer so nas pred šolo ASUC Boro Petruševski že čakali učitelji, dijaki in njihovi straši, pri katerih bomo bivali. Po uvodnem pozdravljanju sem odšel z dijakom in njegovimi starši, ki so me gostili, k njim domov, pojedel večerjo in šel spat.

Naslednji dan smo se ob 11. uri dobili v šolski knjižnici, v kateri smo najprej poslušali predavanje o Makedoniji in zgodovini njihove šole. Povabili so nas na ogled šole, njene okolice in delavnic. Potem so nas že čakale plesne vaje za prihajajoči nastop naslednjega dne. Popoldne je sledil ogled mestnega središča.

asus_skopje_5 (Medium)
Tretji dan našega obiska smo se zopet najprej dobili v knjižnici, tokrat že ob 8. uri. Sledilo je ocenjevanje risb in literanih del natečaja vseh treh sodelujočih šol pri projektu. Zatem smo odšli pred šolo in tam dijakom šole zaplesali flash mob. Po končani plesni predstavi je potekala podelitev nagrad za najboljše prispevke natečaja. Ostanek dneva smo z dijaki gostitelji preživeli v središču mesta in uživali.

asus_skopje_14 (Medium)

Naslednji dan smo se pred šolo ob 7.30 poslovili od dijakov gostiteljev in se odpravili v Slovenijo. Ustavili smo se še v Beogradu, si za ogled glavnega srbskega mesta vzeli 2 uri, potem pa nadaljevali pot proti Sloveniji.

 

Boris Ivanoski, 2. i

Sorodne objave
0
Dostopnost