| Prispevki

V četrtek,  16. 9. 2021, je ob 12. uri v stekleni dvorani potekal sestanek dijaške skupnosti. Sestanek se je začel z uvodnimi besedami predsednice dijaške skupnosti Ize Šinkovec iz 4. i, zatem pa je dijake pozdravila še ravnateljica. Najprej se nam je predstavil nov mentor dijaške skupnosti. Mentorico iz preteklih let, profesorico nemščine Sonjo Kraner, je zamenjal profesor strokovnih logističnih predmetov Andrej Prašnikar. Zatem so se predstavili še ostali sodelavci ravnateljice, ki ji pomagajo pri vodenju šole.

Naslednja tema sestanka so bile volitve kandidatov v svet zavoda. Kandidirali bodo Antonio Vuk iz 1. i, Saira Veladžić iz 1. k, Urh Perme iz 1. a in Mark Kušar iz 3. m. V svet zavoda bosta izvoljena dva kandidata. V ponedeljek, 20. 9. 2021, bo možno oddati svoj glas za kandidata v glavni šolski avli. Glasovanje bo omogočeno tudi dijakom na dislocirani enoti na Ježici.

Ravnateljica nam je nato predstavila statistične podatke o uspehu dijakov v preteklem šolskem letu. Dodala je, da je epidemija covida zagotovo vplivala na uspeh dijakov in da upa ter želi, da bo letošnji uspeh boljši.

Sledila je kratka predstavitev šolskega koledarja, ki bo to šolsko leto spet imel 2 ocenjevalni obdobji. Zvedeli smo, da obstaja možnost, če se bo epidemiološka slika v Sloveniji poslabšala, da bodo šole začele izvajati t. i. model C, kar pomeni, da bomo dijaki 14 dni doma, potem pa 14 dni spet v šoli. Nam pa je ravnateljica zagotovila, da je tokrat šola na to situacijo bolje pripravljena in ima na zalogi dovolj računalnikov za dijake, ki jih doma nimajo, če bi jih v primeru pouka na daljavo potrebovali. Ravnateljica želi, da ne bi prišlo do pouka na daljavo, zato pričakuje, da bomo vsi dijaki in učitelji upoštevali priporočila NIJZ in nosili maske ves čas pouka. Kot dobro novico je izpostavila, da bodo to leto, seveda ob upoštevanju PCT, potekali mednarodni in šolski projekti. Zvedeli smo še, da bo v ponedeljek, 20. 9. 2021, prišlo do nekaterih sprememb v urnikih oddelkov zaradi težav z izvajanjem pouka športne vzgoje. Za zaključek nam je še povedala, da naj vse predloge predamo predsednici dijaške skupnosti, ta pa jih bo predstavila ravnateljici.

Adam Matović, 4. i

Sorodne objave
0
Dostopnost