| Prispevki

Začelo se je novo šolsko leto.

Tokrat malo drugače, saj so dijaki v šolo stopili z maskami na obrazih, na uvodni razredni uri pa bili seznanjeni s pravili, ki jih morajo upoštevati zaradi epidemije covid. A kljub vsemu se marsikaj ni spremenilo. Kot vsa leta doslej so bili tudi letošnji prvošolci radovedni, kakšni bodo njihovi sošolci in razrednik, presenečeni nad velikostjo šole in število učilnic in malce nesigurni in preplašeni, saj začenjajo srednješolsko izobraževanje. Nekaj dni kasneje smo jih povprašali o prvem šolskem dnevu in kako se počutijo zdaj, ko so že spoznali vse učitelje in sošolce.

 

Prvi šolski dan se je pričel ob osmi uri zjutraj. Šola je velika, ima veliko nadstropij in učilnic, predvsem pa ogromno stopnic. Prvi vtisi o mojih sošolcih? Zdijo se mi v redu.

Sergeja

 

Prvi šolski dan je bil v redu, ampak sem se hitro spomnil, da jutri sledi že »mučenje«. Po pouku sem se moral ohladiti in sprostiti, zato smo s prijatelji zavili v lokal. Kar dolgo smo se zadržali v njem in ko sem prišel domov, sem šel hitro spat.

Jan

 

Ko sem stopila v razred in čakala razredničarko, sem opazovala svoje nove sošolce. Nekateri dijaki so bili zelo zmedeni in so prišli v napačen razred. Kmalu je prišla ravnateljica. Lepo se nam je predstavila in nam razložila šolska pravila, predvsem tista, ki se tičejo covida. Potem smo prišli na vrsto mi, dijaki. Drug drugemu smo se predstavili in povedali nekaj besed o sebi. Zatem je dobila glavno besedo razredničarka. Dobili smo ogromno novih informacij. Po uri in pol se smo se poslovili in odšli vsak svojo pot.

Sanja

 

Začetka šolskega leta sem se malo bal, ker sem se prešolal. Strahu je bilo že manj, ko sem stopil v razred in zagledal sošolce. Popolnoma pa je izginil, ko sem videl, da imamo super razredničarko in da so tudi sošolci v redu. Malo me le skrbi, da bo med šolskim letom »žur« v razredu.

Maj

 

Prvi šolski dan je bil zelo prijeten. Zmotilo me je le, da v šoli nihče ni preverjal pogojev PCT. Veliko dijakov je tudi nepravilno nosilo maske. Prebolel sem covid in vem, da bolezen ni lahka. Všeč mi je, da bom večino dni na Ježici, saj je tam bolj mirno in se dijaki lažje učimo.

Blaž

 

Prvi šolski dan je bil zelo zanimiv. Spoznala sem nove sošolce in zabavno razredničarko. Ta nas je že prvi dan nasmejala. Ker nisem iz Ljubljane, me je zmotila jutranja gneča in promet. Tudi šola mi je všeč, ima le preveč stopnic in nadstropij.

Ula

 

Prišel je čas, ko smo se vrnili v šolske klopi, tokrat v PTI-program. Takoj na začetku se je zdelo lahko, v resnici pa postaja vse bolj zahtevno. Res pa je, da tudi v življenju ni lahko. Važno je, da ne obupamo in se borimo za cilj, treba je le sproti delati.

Amer

 

Počitnice so se končale in pouk se je začel. Občutek imam, da bo letos naporno, bolj kot v SPI-programu. V PTI-programu je čisto preveč predmetov. Upam, da bom pridobil veliko novega znanja, upam tudi, da korona ne bo imela velikega vpliva. Veliko bolje je bilo sicer na daljavo, za pridobivanje znanja pa je bolje biti v šoli, kjer sem več prisoten kot na daljavo.

Žan

 

Ko sem se vpisal v 4. letnik, nisem pričakoval, da bom imel na urniku kemijo in geografijo. Zdi se mi, da to nista potrebna predmeta za moj poklic. Sicer pa upam, da bom uspešno zaključil šolsko leto, hkrati pa upam, da profesorji ne bodo tako strogi in da mi bodo pomagali do želenega cilja.

Nejc

 

Nadaljevalni program za mehatroniko je nad pričakovanji. Šolsko leto se je komaj začelo, vendar lahko potrdim, da bo treba zavihati rokave, saj je snov veliko težja, zato pa toliko bolj zanimiva.

Anže

 

Šolo sem po prvem tednu že vzljubil, na začetku sem imel tremo, ker nisem nikogar poznal, zdaj pa smo že prijatelji. Učitelji so zelo prijazni, so odkriti in zabavni. Najboljši pa je varnostnik. Težave imam le z vstajanjem, ker rad spim.

Mark

 

Prvi šolski dan je bil vznemirljiv in zanimiv, saj sem dobil nove sošolce. Šola je odlična, spoznal sem tudi nove učitelje. Na tej šoli se lahko veliko naučiš, saj je veliko nove snovi, učitelji so prijetni in bodo pomagali, če boš pomoč potreboval. Varnostnik pa je najboljši varnostnik in zelo prijetna oseba. Tudi sošolci so prijazni, ko jih bolje spoznaš.

Sebastjan

 

Prvi teden v šoli je bil zelo prijeten, spoznal sem veliko novih prijateljev. Profesorji so zelo prijazni in dobro predavajo snov. Na šoli pa so mi najbolj všeč delavnice, ker so zelo sodobne.

Edi

 

Šola mi je všeč, ker te tukaj gledajo popolnoma drugače kot prej in te ne sodijo po tem, iz kakšne družine prihajaš. Všeč mi je tudi, da imamo varnostnika, ki je vedno v formi. Všeč so mi tudi šolska pravila, hrana in družba. Moti me le, da nekateri profesorji preveč »težijo« z maskami.

Milanija

 

Šola je odlična, imamo dobro razredničarko, ki je prijazna. Varnostnik pa je siten in zelo dosleden. Profesorji so prijazni in pomagajo. Od predmetov mi je najbolj všeč angleščina.

1. c

 

Ta šola je v redu, stavba je zelo velika, všeč mi je notranjost. Pohvale učiteljem za dobro izobraževanje. Spremenil bi samo malico.

P. S. Bi lahko bil kakšen mesni burek v petek?

1. a

 

Šola je boljša, kot sem si predstavljala. Zanimivo je, najljubši sta mi praksa in slovenščina. Najlepše pa je druženje s prijatelji.

1. p

 

Po dobrem tednu zgodnjega vstajanja in vožnje v šolo sem se kar privadil. Šola je vse, kar sem pričakoval, in sem zadovoljen s svojo izbiro. Za zdaj se mi vse razen zbujanja in zgodnjega odpravljanja v šolo zdi super.

Rok

 

Meni se šola zdi v redu, manjka le garderoba. Učitelji so kar »kul«, malica je »top«. Počutim se dobro. Problem pa je čas mask.

Nejc

Sorodne objave
0
Dostopnost