| Prispevki

Letošnje leto je prineslo novo in navdihujočo pridobitev za dijaško skupnost SIC Ljubljana – prvo organizirano dramsko skupino. Pod mentorstvom profesorice Tamare Milinčič Medven se je skupini pridružilo sedem dijakinj iz 2. K, ki so z zanosom in predanostjo pripravile svojo prvo predstavo. Izbrale so otroško igro, prirejeno po priljubljeni pravljici Svetlane Makarovič, Sovica Oka.

Dijakinje, ki so svojo skupino poimenovale Dramske dame, so se lotile projekta z veliko mero ustvarjalnosti in samostojnosti. Ne samo da so se naučile besedilo in usvojile vloge, ampak so tudi same poskrbele za scenografijo in kostume. Z lastnimi rokami so izdelale čudovito sceno, ki je pričarala magičen gozdni svet sovice Oke, ter barvite kostume, ki so odlično dopolnjevali zgodbo.

Prva predstavo je dramska skupina izvedla v času prazničnega decembra, namenjena pa je bila otrokom zaposlenih na SIC Ljubljana, kar je prineslo posebno vzdušje in veselje. Mladi gledalci so z navdušenjem spremljali dogajanje na odru in se popolnoma vživeli v pravljični svet. Igra Sovica Oka je otroke očarala s svojo toplino, humorjem in čudovitimi poučnimi sporočili.

Poseben gost na dogodku je bil Božiček, ki je po predstavi poskrbel za še večje veselje med najmlajšimi. Po koncu igre je obdaroval otroke z darili, kar je zaključilo dogodek v prazničnem duhu in z nasmehi na obrazih vseh prisotnih.

Mentorica Tamara Milinčič Medven je bila nadvse ponosna na svoje varovanke. Poudarila je, kako pomembna je ta izkušnja za dijakinje, saj so se naučile ne le osnov gledališke umetnosti, ampak tudi sodelovanja, kreativnosti in samostojnosti.

Dramska skupina SIC Ljubljana je s svojo prvo predstavo postavila odlične temelje za prihodnje projekte. Navdušenje dijakinj in pozitiven odziv občinstva kažeta, da bo dramska dejavnost na šoli zagotovo še naprej rasla in se razvijala. Predstava Sovica Oka ni bila le gledališka izkušnja, temveč tudi priložnost za krepitev skupnosti in spodbujanje kulture med mladimi.

S to čudovito predstavo so dijakinje dokazale, da lahko z ustvarjalnostjo in timskim delom dosežejo izjemne rezultate. Dramska skupina SIC Ljubljana je tako naredila pomemben korak k obogatitvi kulturnega življenja na šoli in med dijaki.

 

Tamara Milinčič Medven,

mentorica dijaške skupnosti

Sorodne objave
0
Dostopnost