| Prispevki

V izmenjevalnici semena in rastline prehajajo od enega lastnika k drugemu, hkrati pa novi lastniki dobijo navodila, nasvete in ideje za oskrbo rastlin. Izmenjujemo si sadike zelenjave, okrasne rastline in poganjke ter čebulice in korenike za vzgojo novih rastlin; domača semena zelenjave, cvetlic in zelišč ter odvečna semena.

V mesecu aprilu in maju ste bili dijaki, starši in učitelji povabljeni na izmenjevalnico semen in rastlin, ki je bila organizirana v šolski avli in knjižnici. Z vrtnarskimi navdušenci ste si lahko izmenjali rastline, sadike in semena, ki ste jih posadili v svoje vrtove, visoke grede, na balkon ali pa shranili semena v svojo zbirko. V mesecu maju smo se na izmenjevalnici posvetili predvsem izmenjavi sadik zelenjave, zelišč in drugih rastlin, tudi okrasnih.

Nekaj rastlin in semen je še na razpolago za zamenjavo v šolski knjižnici, kjer poteka izmenjava še naprej. V šolsko knjižnico ste vabljeni vsi, ki vas zanima vrtnarjenje ter ohranjanje starih, avtohtonih slovenskih in regionalnih rastlinskih vrst. Vabljeni tudi vsi, ki bi radi spoznali ali se naučili skrbeti za svoje nove rastline. Prinesite svoje rastline ali semena, ki jih imate preveč in jih zamenjajte za nove.

Nataša Pečkaj

Sorodne objave
0
Dostopnost