| Prispevki

Dne 5. 5. 2017 so se dijakinje 4. K in dijaki 5. S  ter mentorica, učiteljica Terezija Kastelic, udeležili zaključne prireditve programa JA Slovenija − Moje podjetje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na sejmu so dijaki postavili stojnico in predstavili svoje izdelke. Celoletno delo in reklamo za delo so predstavili tudi na odru.

Dijaki so odlično in odgovorno zastopali našo šolo, saj so vse šolsko leto nabirali izkušnje, kako organizirati in voditi podjetje.

V letošnjem šolskem letu so dijaki odprli 4 podjetja:

Podjetje SHAROLOW so vodili dijaki Miha Požaršek, Anamari Šorgo, Lev Primar, Dominik Žitnik, Matic Vidmar, Blaž Keber in Matic Omahen.

Izdelali so dve vrsti izdelkov Sharolow. Najprej izdelek, ki preprečuje izgubo kovancev v avtomobilu, in pas za hlače iz obrabljenih kolesarskih gum.

 

 

Podjetje ZMS so ustanovile in vodile dijakinje Zala Tratnik, Sara Mlakar in Monika Azdejković. Izdelale so masko za obraz.

 

Podjetje SANJE so »odprli« dijaki Mateja Budna, Domen Bizjak, Alin Benson, Elma Begić, Ingrid Bradeško in Urška Keber. Njihov izdelek je bil okrasni vzglavnik.

 

Podjetje COMFYdekca oblekca so ustanovile dijakinje Maruša Turk, Pia Ščap, Neva Taškar, Nina Poje, Manca Kastelic in Mirjana Nikolić. Njihov izdelek je odeja, ki je lahko tudi obleka.

 

Terezija Kastelic

 

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost