| Prispevki

Za mnoge dijake je 1. september prav poseben dan. Konec je brezskrbnega poletja, mladostnike čakajo šolske obveznosti in zadolžitve. Začetek šolskega leta pa je še prav poseben za prvošolce. Za njih je to dan, ki jih prinese mnogo novega: nova šola, sošolci, učitelji, predmeti … Nekateri se tega veselijo, druge je lahko tudi strah. Prav zato nas je zanimalo, kako so ta »veliki dan« doživeli naši dijaki 1. letnikov poklicnega izobraževanja in 4. letnikov poklicno tehniškega izobraževanja.

 

Vsak nov začetek je nova priložnost za uspeh. Vsak uspeh pa je novo veselje.

Gal, 1. o

 

Pričakoval sem zanimive stroje in naprave, ki na šoli tudi so. Naučili se jih bomo uporabljati. Pričakoval pa sem tudi več drugih zanimivih stvari.

Nejc, 1. o

 

Prvi dan v šoli mi je bil všeč, ker sem spoznal veliko novih ljudi. Zadovoljili so moja pričakovanja. Ni mi bilo všeč, da je bil varnostnik slabe volje, všeč pa mi je bil razrednik.

Nejc, 1. o

 

V tej šoli je kot v ostalih šolah, a boljše kot v osnovni šoli. V tem šolskem letu želim uspešno končati prvi letnik.

Jaka, 1. o

 

Šola je ekstra, punce ne, razočarale so me hladne malice. Profesorji so v redu, pridni in marljivi, zaradi njih predmeti so zanimivi.

Nikola, 1. o

 

 

Moja pričakovanja so bila, da mi prvih nekaj dni ne bo treba v šolo nositi torbe, da se bom z varnostnikom dobro razumel, da pravila ne bodo tako stroga, da bo šola lahka in jo bom »na hitro« končal.

Sven, 1. o

 

Šola mi je všeč, všeč mi je poklic avtoserviser. Učitelji so dobri, zabavni, vendar resni, ko je treba.

Mladen, 1. c

 

Prvega šolskega dne sem se zelo veselil, predvsem zato, ker bom imel prakso, saj me veseli biti avtomehanik.

Miha, 1. c

 

Dijakinje 4. letnika PTI-izobraževanja, ki niso želela biti imenovana:

  1. Ker prihajam v novo šolo, nov razred, sem bila prvi šolski dan malce zmedena. Šola se mi zdi kar v redu, predvsem pa imamo odlično razredničarko. Zelo dobro nam je predstavila šolo. Njene informacije o šolskem redu in pravilih so mi zelo pomagale, da sem bila naslednji dan mnogo bolj sproščena. Žal mi je, ker med glavnim odmorom ne smemo zapuščati šolskega območja. Nisem prijavljena na malico in bi si jo med glavnim odmorom rada kupila v bližnji pekarni.

Razred je super, z novimi sošolci se dobro razumem, čeravno jih še ne poznam tako dobro. Upam, da se bomo dobro razumeli še naprej. Največjo skrb mi zdaj povzročajo avtobusni vozni redi do Ježice. Nisem jih še usvojila, zato me skrbi, da bom zamudila k pouku.

 

  1. Prvi šolski dan sem bila prestrašena, ker nisem navajena Ljubljane, saj živim v majhnem kraju. A ko sem spoznala nove sošolce in zdaj že tudi prijatelje, sem se sprostila. Cenim, da so profesorji prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Čeprav je šola zelo velika, je vzdušje v njej prijetno, veselo in pozitivno.

 

  1. Prvi šolski dan je bil super! Kratek, poln koristnih informacij, predvsem pa sem spoznala mnogo zabavnih sovrstnikov. Pohvaliti moram tudi razredničarko. Njena umirjenost in dobra volja sta pozitivno vplivali name. Po končani razredničarkini predstavitvi šole in šolskega dela je prišla na vrsto knjižnica. Tam smo dijaki prejeli učbenike. Hvala tudi varnostniku, ki mi je pomagal, da sem našla matično učilnico.

Zdi se mi, da bo to šolsko leto še zelo zanimivo.

Sorodne objave
0
Dostopnost