| Prispevki

VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

Dne 30. 1. 2019 smo se dijakinje 3. K in učitelji Danijela Jaklič, Mojca Kregar in Andrej Golinar predstavili na mednarodni turistični tržnici, ki jo vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Tam vsako leto dijaki srednjih šol iz Slovenije in tujine predstavljajo svoje turistične izdelke. Tokrat se nas je v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču zbralo 350 dijakov. Letošnja tema je bila Turistični spominek mojega kraja.

Odločili smo se, da javnosti predstavimo legendo o medvoškem zmaju na Žlebeh pri Medvodah. Ta nam je bila navdih za naš turistični projekt. Želeli smo predstaviti Medvode in okolico skozi ljudske pripovedke in legende. Izdelali smo medvoškega zmajčka, spominek, ki bi ga lahko medvoška občina uporabljala pri organizaciji kulturnih prireditev. Našo stojnico smo zato poimenovali Medvoški pravljični junaki, saj smo iz zakladnice medvoške ljudske dediščine izbrskali in predstavili še nekaj drugih pravljičnih junakov. Na to temo smo pripravili tudi seminarsko nalogo in videospot.

Na dan prireditve smo se zbrali ob 7.30 na Gospodarskem razstavišču in postavili stojnico ter jo primerno okrasili. Ob 10. uri so se odprla vrata tudi za obiskovalce. Da bi jih čim bolj privabili in pritegnili, smo za obiskovalce spekli sladke dobrote, jim ponudili svež metin čaj, domač kruh, sir in maslo, imeli pa smo tudi nagradni kviz, zgibanke in listke z lepimi mislimi, tri dijakinje pa so se preoblekle v zmajčka, grofa Jakoba in grofico Marjeto.

Z obiskom sta nas presenetila tudi novinarka in snemalec medvoške lokalne televizije. Z nami so posneli intervju, ki si ga lahko ogledate na Facebook strani Visit Medvode.

Ob 18.00 je sledila razglasitev rezultatov. Osvojili smo bronasto priznanje, prislužili pa smo si tudi nagrado medvoške občine.

 

Amadeja Prijatelj, 3. k

 

Sorodne objave
0
Dostopnost