| Prispevki

V petek, 12. 2. 2016, sem se kot šolski novinar udeležil predstavitve izobraževalnega programa Mehatronik operater v učilnici 226. Program nam je predstavil učitelj Jernej Krenčan.

Na začetku nas je bilo v učilnici okoli 30, kasneje pa se je število obiskovalcev še enkrat povečalo, tako da je bilo celo premalo stolov in so morali nekateri obiskovalci stati. Učitelj je najprej podal nekaj splošnih informacij o šoli in izobraževalnem programu. Obiskovalci so se seznanili z zgodovino šole, izvajanjem pouka, predmetnikom, ekskurzijami, nato pa je učitelj podrobno predstavil program Mehatronik operater. Med predstavitvijo nas je obiskala ravnateljica in obiskovalcem namenila nekaj prijaznih besed. Učitelj Krenčan je po ravnateljičinem odhodu pokazal projekte dijakov. Po končani predstavitvi so obiskovalci želeli izvedeti kaj več o praktičnem usposabljanju in možnostih nadaljnjega izobraževanja.

Zatem smo se skupaj odpravili v diagnostični laboratorij, kjer so dijaki obiskovalcem povedali, kaj se učijo in jim pokazali različne aparature in stroje (priklop trifaznega motorja, prikaz 3D-tiskalnika, delovanje cilindrov).

inf_mehatronika2 (Medium)

Nato smo odšli v učilnico 91. Tam nas je pričakal učitelj Matjaž Mlinšek in nam povedal, kaj poučuje in pri katerih projektih sodeluje kot mentor. V učilnici so medtem dijaki spajkali elemente. Starše je zanimalo, ali se dijak sam odloči, kaj si bo izbral za projekt, ali učitelji dijaku pomagajo, če ni zmožen narediti projekta in kakšne so možnosti prepisa. Na vsa vprašanja je učitelj natančno odgovoril.

Zatem smo odšli v CNC-učilnico, v kateri je učitelj Rok Ramšak pojasnil, kaj so CNC-stroji in pokazal programe ter izdelke, ki so jih dijaki naredili na teh strojih.

inf_mehatronika4 (Medium)

Obiskali smo tudi delavnice za praktični pouk. Najprej nam je učitelj Damijan Kraševec predstavil struženje. Zatem smo si ogledali frezalne stroje, ki jih je predstavil učitelj Robert Korun. Na koncu nam je dijak pokazal še postopek varjenja kovin.

Prijetno presenečen sem bil nad velikim številom obiskovalcev. Pohvaliti moram tudi vse učitelje in učence, ki so predstavili izobraževalni program, saj so bile informacije jasne, natančne, praktične predstavitve pa odlično prikazane.

 

Miha Jančič, 4. Z

Sorodne objave
0
Dostopnost