| Prispevki

Informativni dan za program Tehnik mehatronike, ki je potekal v petek, 11. 2. 2022, ob 9. uri preko zooma, se je začel s posnetkom ravnateljičinega govora, v katerem je dijake nagovarjala k vpisu v naš izobraževalni center. Predvajal se je šolski predstavitveni video, a smo na žalost naleteli na težave z internetno povezavo in s tem predvajanjem videoposnetka, ki je bil pripravljen za naše bodoče dijake.

Profesor Matjaž Klun je udeležencem informativnega dneva, ki jih je bilo manj kot so pričakovali, predstavil šolsko sodelovanje z najbolj popularnim programom za mlade v Evropi – Erasmus+. Razložil je potek in trajanje izvajanja praktičnega dela izobraževanja v tujini in jih seznanil z mednarodnimi cilji in projekti.

Sledila je splošna predstavitev šole, ki je vsebovala prikaz urnika, saj to dijake običajno najbolj zanima. Profesor je poudaril tudi aktivnosti naše šole na področju obšolskih in interesnih dejavnosti ter kulturnih, tehničnih in športnih dni, prav tako tudi izobraževalnih ekskurzij. Na primeru predmetnika je razložil in opisal razmerje med teoretičnim in praktičnim delom učenja na naši šoli.

Ko je bil čas za vprašanja naših obiskovalcev, vprašanj ni bilo, kar je po mojem mnenju pozitiven odziv, ki dokazuje, da je profesor kljub številnim tehničnim težavam in oviram dobro in odgovorno predstavil tako program kot našo šolo. Na koncu je gostom zaželel lep preostanek informativnega dneva in dobro odločitev za nadaljnje šolanje oziroma izbiro ustreznega poklica.

Kristjan Levstik, 4. U

Sorodne objave
0
Dostopnost