| Prispevki

Na valentinovo, 14. 2. 2020, ob 9.00 je na naši šoli potekal informativni dan. Udeležila sem se predstavitve 2-letnega izobraževalnega programa Preoblikovalec tekstilij, ki ga je vodila učiteljica Mojca Kregar. Učiteljica je najprej povedala, da tudi sama poučuje v nižjem poklicnem izobraževanju. To traja, kot sem že napisala, 2 leti, ko ga uspešno zaključijo, se lahko vpišejo v prvi letnik 3-letnega poklicnega izobraževanja. V 3-letni izobraževalni program se lahko vpišejo na poljubno srednjo šolo, ni treba, da jo nadaljujejo na naši.

V šolskem letu imamo nekaj športnih dni in dijaki izbirajo med pohodom, drsanjem, plavanjem, bowlingom itd. Poleg športnih dni imamo kulturne dni, pa tudi strokovne ekskurzije. Zatem je učiteljica povedala nekaj več o šolski malici. Dijaki lahko izbirajo med dvema malicama (klasični in vegetarijanski meni), če pa je dijak še vedno lačen, si lahko v šolski menzi kupi različne solate, sendviče, ocvrt krompirček itd.

Zatem je nekaj besed učiteljica namenila izmenjavi dijakov v tujino,  nato je povedala, kakšen je urnik, koliko je šolske prakse, da se veliko pogovarjajo o varnosti pri delu. Nato smo izvedeli, kaj je tehniška risba, saj brez nje dijak ne more uspešno končati letnika. V 1. letniku se jo naredi ročno, v 2. pa na računalniku.

Praksa, ki jo imajo vsak teden, poteka na šoli. Preden smo si šli ogledat delavnico za prakso smo še izvedeli, kakšni so pogoji za vpis v višji letnik – opravljeno praktično delo, praksa in pozitivne ocene. V delavnici so nam dijaki in učiteljice pokazali izdelke dijakov in pojasnili, kako poteka praktični pouk. Po končanem ogledu smo dobili še kontaktne podatke šole in informativni dan se je zaključil.

Sara Pacher, 3. I

Sorodne objave
0
Dostopnost