| Prispevki

AVTOSERVISER

10. 2. 2017 sem se kot novinar udeležil predstavitve programa Avtoserviser. Predstavitev je vodil učitelj praktičnega pouka Miha Škoda. Najprej je predstavil šolo, njeno zgodovino, posebej je poudaril, da imamo svetovalni delavki in šolsko zobozdravnico, potem pa je podrobneje predstavil izmenjave dijakov v okviru programa Erasmus plus – praktično izobraževanje v tujini, za kar je med dijaki veliko zanimanja.

Učitelj je nato zelo podrobno in učinkovito predstavil program Avtoserviser, učence in njihove starše pa je predvsem zanimalo, ali dijaki po koncu izobraževanja hitro dobijo zaposlitev, kje vse se lahko zaposlijo ter kakšne so možnosti za nadaljnje izobraževanje.

Zatem nas je obiskala ravnateljica, ki je imela kratek motivacijski govor, potem pa je besedo dobila gostja, uslužbenka za kadrovske zadeve pri podjetju MAN, ki je povedala, kako poteka praktično usposabljanje dijakov v njihovem podjetju, povedala pa je tudi, katere zadolžitve imajo avtoserviserji v njihovem podjetju.

Ko smo zaključili predstavitev v učilnici, smo si ogledali delavnice, kjer so učitelji praktičnega pouka z dijaki pokazali, kaj vse se bodo bodoči dijaki naučili pri praktičnem pouku. Ko sem obiskovalce vprašal, ali so s predstavitvijo zadovoljni, so bili prav vsi navdušeni. Predstavitev se jim je zdela zanimiva, kratkočasna in polna koristnih informacij. Tudi sam menim, da je bila predstavitev programa zelo dobra, najbolj pa mi je bil všeč praktični prikaz avtoserviserskega dela v delavnicah.

Jaka Petrovič, 3. i

Sorodne objave
0
Dostopnost