| Prispevki

V petek, 12. 2. 2016, sem se ob 9.00 uri udeležila informativnega dne za program Ustvarjalec modnih oblačil.

Maloštevilnim bodočim dijakom je učiteljica Bernarda Klemenc natančno opisala program, pa tudi šolo – njeno zgodovino, programe in šolska pravila. Obiskovalce pa je tudi zanimalo, kako je s prepisom z druge srednje šole na našo in ali je nujno, da dijak ob vpisu zna šivati. Obiskala in nagovorila nas je ravnateljica šole Frančiška Al-Mansour. Vsem bodočim dijakom je zaželela toplo dobrodošlico in zelo pozitivno opisala šolo.

teks4 (Medium)

Zatem smo odšli v razred, v katerem je bila postavljena razstava ovratnikov in oblačil z lanskoletne modne revije. Dijakinje 3. K so pod vodstvom učiteljice Terezije Kastelic predstavile tehniko polstenja. Zatem smo obiskali Lojzko Skubic, razredničarko 1. K, ki je s pomočjo svojih učenk predstavila krojno risanje.

teks3 (Medium)

Za konec pa so nam v učilnicah za prakso najprej pokazali prve korake modnega ustvarjanja, kot je izdelava predpasnika, zatem pa še končane izdelke pod vodstvom Martine Keravice.

Tako starši kot bodoči dijaki so si po mojem mnenju pridobili veliko koristnih informacij. Ko so starši bodočih dijakov vprašali naše dijakinje, kako se počutijo na šoli, so jim odgovorile, da so zelo zadovoljne. Dijakinje uživajo v svojem delu, so kreativne, domiselne in inovativne.

teks1 (Medium)

Po končani predstavitvi sem vprašala učiteljico Klemenc, ali je bila zadovoljna s predstavitvijo. Pritrdila je, prav tako pa je bila zadovoljna z obiskom in z dobro opravljenim delom naših dijakinj na predstavitvi.

Pia Ščap, 3. K

Sorodne objave
0
Dostopnost