| Prispevki

V petek, 27. 1. 2017, smo dijakinje 5. R obiskale 9. Informativo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Informativa je največji vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, ki poteka vsako leto dva tedna pred informativnimi dnevi. Na sejmu se predstavljajo srednje poklicne šole, gimnazije, fakultete, višje strokovne šole in univerze.

Na Informativi je sodelovala tudi naša šola. Stojnica je privabljala obiskovalce s privlačno predstavitvijo izobraževalnih programov in poklicev, za katere se dijaki izobražujejo, predstavljeno pa je bilo tudi medsebojno povezovanje programov. Še posebej zanimivo predstavitev so imeli strojni tehniki, saj so predstavljali delujoči motorček. Razstavljeni so bili tudi pogonski motor s prikazom vžiga, model ladje, leva vrata starodobnika, risbe z oblačili in modna oblačila na lutkah. Naši učitelji in dijaki so bili vedno na voljo za vprašanja, ki so jih postavljali obiskovalci naše stojnice. Ta je bila prepoznavna tudi zaradi modre barve – »barve naše šole«.

Učitelja Bernarda Klemenc in Matjaž Klun, ki sta bila del šolske ekipe na Informativi, sta povedala, da sta z obiskom naše stojnice zelo zadovoljna. V petek dopoldne so stojnico največkrat obiskali učenci osnovnih šol s svojimi učitelji, popoldne in naslednji dan pa so prišli še enkrat, tokrat s starši. Obiskovalcem sta velikokrat natančno predstavila naše izobraževalne programe in poklice, kje se dijaki lahko po končanem šolanju zaposlijo, koliko je praktičnega dela med izobraževanjem in kakšne so možnosti za nadaljnje šolanje.

Predstavitev naše šole si je ogledala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in bila nad njo navdušena.

Maja Slapar, Špela Hafner, Urška Kopinšek, 5. R

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost