| Prispevki

V petek, 22. 1. 2016, sva se odpravila na Gospodarsko razstavišče, kjer je potekala Informativa. To je dogodek, ki je pomemben za bodoče dijake ter študente, da pridobijo informacije o šoli, na katero se želijo vpisati.

Tudi naša Srednja strokovna in poklicna šola Bežigrad je imela na tem sejmu svojo stojnico. Na stojnici so se predstavile tri smeri izobraževanja. Predstavile so se šivilje, ki so pokazale svoje sposobnosti in oblačila, ki so jih naredile. Mehatroniki so se predstavili z zelo zanimivo robotsko napravo, ki so jo upravljali preko računalnika. Predstavljena je bila tudi logistika, na policah so bili razstavljeni majhni modeli transportnih sredstev in nekaj znakov, ki se uporabljajo v logistiki. Na voljo je bila tudi zloženka, ki je vsako smer bolj natančno predstavila.

informativa2 (Medium)

Poleg tega pa so se bodoči dijaki lahko zabavali na bližnjem drsališču, ki je še dodatno popestrilo dogajanje na Informativi.

Opazila sva, da je bilo za našo šolo veliko zanimanja, zato sva pristopila do nekaterih staršev in jih vprašala, kakšna se jim zdi naša šola in katera smer se jim zdi najbolj zanimiva. Večinoma se jim je zdela zanimiva mehatronika, saj so imeli razstavljene zanimive naprave, ki se upravljajo preko računalnika. Bilo je tudi zanimanje za logistiko, privabila je polica s predmeti, povezanimi z logistiko. Na njej je bilo prikazano, kaj vse pokriva logistika, npr. pravo, ekonomiko, transportne tehnologije, informatiko, avtomatizacijo ter panožne tehnologije.

informativa4 (Medium)

Informativo je obiskalo veliko ljudi. Zjutraj so jo obiskale predvsem skupine učencev nekaterih osnovnih šol, popoldne pa so ti učenci prišli še s svojimi starši.

 

Članek je napisal Mark Gregorič, 2. i.

Fotografiral je Martin Dolinšek, 2. i.

 

Sorodne objave
0
Dostopnost