| Prispevki

UČNA POT PO STOPINJAH KOLIŠČARJEV

zeleni_turizem_1 (Medium)

Letošnje šolsko leto smo začeli s projektom Zeleni turizem, ki se je zaključil 27. januarja s prireditvijo na Gospodarskem razstavišču. Dijakinje 1. K-razreda smo se pod vodstvom naših mentorjev Alojzije Skubic, Andreja Golinarja in Katarine Pirnat predstavile na stojnici s temo Po stopinjah koliščarjev. Priprave na ta zaključni dogodek so bile precej zahtevne, a poučne in koristne. Izdelale smo nakit iz umetne mase s pravimi kamenčki, si prebrale in izpisale nekaj o življenju koliščarjev, pekle medenjake itd.

zeleni_turizem_3 (Medium)

Seveda na Gospodarskem razstavišču nismo bile same. Na stojnicah so svoje teme predstavljale srednje šole iz cele Slovenije,  predstavile pa so se tudi sosednje države, zato je projekt mednarodni.

zeleni_turizem_4 (Medium)

Dijakinje smo bile oblečene v koliščarske kostume in smo obiskovalce vabile k tkanju in izdelovanju nakita. Tkanje smo predstavile na doma izdelanem stojalu za tkanje, ki je predhodnik statev in so ga uporabljali koliščarji. Imele smo tudi delavnico izdelovanja izdelkov iz gline, ki jo je vodila ga. Damijana Bijek. Vzporedno z dogajanjem je ocenjevalna komisija ocenjevala naš nastop, stik z obiskovalci in izgled naše stojnice.

zeleni_turizem_5 (Medium)

Ob zaključku smo težko pričakovali rezultate, dobile pa  smo srebrno priznanje, na kar smo zelo ponosne. Zahvala gre tudi profesorjem, ki so nam pomagali pri projektu, nam dajali ustrezne informacije in nas spodbujali od začetka do konca.

zeleni_turizem_6 (Medium)

 

Tanja Stražiščar, 1. k

 

Sorodne objave
0
Dostopnost