| Prispevki

SIC Ljubljana je organiziral šolsko tekmovanje Eko kviz, katerega tematika so bile podnebne spremembe in energija prihodnosti. Nekaj dijakov se je z dobrimi rezultati uvrstilo na državno tekmovanje, ki je potekalo 13. 2. 2019 na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani.

245 dijakov iz 58 slovenskih srednjih šol se je v treh kategorijah pomerilo v poglobljenem poznavanju podnebnih sprememb in energije. Seveda smo se pred tekmovanjem precej pripravljali, pri tem pa nam je bilo v pomoč gradivo, ki ga je pripravila učiteljica Lea Janežič. Na Škofijski klasični gimnaziji so tekmovalce zelo lepo sprejeli. Za nas so pripravili prav poseben program z glasbenimi, igralskimi in komičnimi vložki. Po končanem programu smo vsi tekmovalci odpisali polo z nalogami, nato nas je v jedilnici pričakalo odlično kosilo.

Po nekaj dneh so na šolo prišli rezultati. Izvedel sem, da sem osvojil 3. mesto v kategoriji SPI. Seveda sem bil navdušen, saj tega nisem pričakoval. Zaključni dogodek s podelitvijo nagrad je bil 4. marca 2019 v prostorih družbe Eles. Za vso pomoč se zahvaljujem učiteljici Poloni Kikelj.

 

Jan Porok, 2. M

Sorodne objave
0
Dostopnost