| Prispevki

Pri urah umetnosti in oblikovanja so dijaki Žan Gošte, Andrej Zakšek, Luka Rozina, Vid Dejak in Žiga Potrbin Povirk narisali in oblikovali logotip za razpršeni hotel Ursus v Loški dolini. Dijakinji Neja Kristan in Tjaša Grandovec pa sta pod vodstvom mentorice Romane Šumej sodelovali pri izdelavi nakupovalnih bombažnih torbic in majic z logotipom hotela.

 

Logotip je bil podlaga za snovanje celostne podobe za hotel, promocijski material in medijsko obveščanje. Primer celostne podobe so dijaki prikazali na različnih uporabnih izdelkih (obeski za ključe apartmajev, korespondenčni papir, majice, bombažne majice, bombažne nakupovalne torbice …), plakatih in jumbo plakatih.

Ob izdelavi celostne podobe so se dijaki naučili, kako izpeljati tako nalogo, kaj upoštevati pri oblikovanju in kakšno sporočilo mora znak imeti.

 

Pri načrtovanju in izdelavi celostne podobe je bilo pomembno medpredmetno sodelovanje. Dijaki so namreč spoznali oblikovno plat naloge, hkrati pa tudi neokrnjeno naravo Loške doline, pomen varovanja okolja, našo kulturno in naravno dediščino ter odnos do narave in do prihodnosti. Vsa nova znanja s teh področij so uporabili pri snovanju celostne podobe.

 

Marjetka Pajk, mentorica

 

Sorodne objave
0
Dostopnost