| Prispevki

Na letošnjo Noč knjige smo vas povabili k snovanju lepše prihodnosti. Sredi distopije smo sanjali svet, kot ga še ni. Razpisali smo natečaj Sanjam svet … ter sebe in vas vprašali, V kakšen dan se želimo prebuditi, ko v jutru odgrnemo zaveso sanj. V navdih je bil Kosovelov stih Sanjam kraljestvo brez kralja.

Sprejemali smo prispevke v pisni, slikovni, video, avdio, vonjski in tipni obliki, odprti smo bili tudi še za kakšno po vaši domišljiji. Navdušili in ganili ste nas z odzivom, z iskrenostjo, svežino domišljije in navdihnjenostjo vaših peres, čopičev, fotoaparatov, glasov … In nas postavili pred težko nalogo: izmed prispelih prispevkov, med katerimi je prav vsak vesolje zase, izbrati tiste, ki so se nas posebej dotaknili. Zmagovalce po posameznih kategorijah smo razkrili tudi v spletnem prenosu v živo.

IN ZMAGOVALCI SO …

 

 

Poezija

Karantenski haikuji dijakov Strokovnega izobraževalnega centra (SIC) Ljubljana (prejmejo knjigo Fant, ki je postal most)

 

Doma se nam meša:

enkrat gibanje z maskami,

drugič ne smemo ven.

Ž. M.

 

Razmišljam o življenju:

ničesar ne ugotovim.

Še volje za šolo ni več.

Ž. M.

 

Dolgčas doma in zunaj.

Muziko prižgem,

da zapolni praznino.

Ž. M.

 

V moji sobi

se veseli december

začne novembra.

  1. Š.

 

v meglena jutra

tiktaka policijska ura

vsi doma

  1. K.

 

Zunaj je sneg.

Vlada nam ne pusti,

da bi se kepali.

  1. P.

 

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iz srca čestitamo!

 

Natečaja Noč knjige 2021 – Sanjam svet ne zaključujemo s piko. Bolj točno ločilo so tri pikice. V vsakem koncu je začetek. In tako še naprej Sanjam, sanjava, sanjamo svet, v brezbrižnosti objet …

 

Vaša Noč knjige in vaše Sanje

 

Nataša Pečkaj, šolska knjižničarka

Sorodne objave
0
Dostopnost