| Prispevki

V četrtek, 21. 9. 2023, je potekal prvi sestanek dijaške skupnosti v novem šolskem letu. Pod vodstvom mentoric Vesne Planinc in Tamare Milinčič Medven so se sestali predstavniki oddelčnih skupnosti. Po uvodnem nagovoru mentoric je besedo prevzel ravnatelj Nikolaj Lipič, ki je predstavil Letni delovni načrt SIC Ljubljana za šolsko leto 2023/24, nov Pravilnik o ocenjevanju znanja in prenovljen Pravilnik o šolskem redu. Vsi trije dokumenti so skupaj s šolskim koledarjem dostopni tudi na šolski spletni strani, in sicer pod zavihkom Šola (Dokumenti in informacije javnega značaja).

Predstavil se nam je tudi novi ponudnik šolske prehrane Žan Milosavljević, ki je z letošnjim letom prenovil in odprl okrepčevalnico Dinamiko. Ob običajni ponudbi vsakodnevnih malic, ki jih je glede na lansko leto nadgradil, nudijo v okrepčevalnici tudi topel obrok za 6 €.

Na sestanku smo se dogovorili, da bo tudi letos potekal natečaj za logotip šolske skupnosti, prav tako se bodo izdelali kapucarji (hoodiji). Dijaška skupnost bo sodelovala tudi pri organizaciji maturantskega plesa. Novost letošnjega leta je, da bomo uvedli tradicionalno predajo ključa med maturantskimi razredi. Tako bo skrbnik šolskega ključa (letos so bili izbrani dijaki 4. i-razreda) na zadnji dan šole zaključnih letnikov pripravil prireditev/dogodek/tekmovanje, kjer se bodo dijaki tretjih in četrtih letnikov maturitetnih programov potegovali za ključ SIC Ljubljana.

Med predstavniki dijaške skupnosti smo poiskali tudi kandidate za predsednika oziroma predsednico dijaške skupnosti. Prijavilo se je kar nekaj dijakov, ki se nam bodo kmalu predstavili. Volitve bodo izvedene v 2. tednu oktobra.

Naslednji sestanek dijaške skupnosti bo organiziran oktobra, ko dobimo novega predsednika oziroma predsednico.

Sorodne objave
0
Dostopnost