| Prispevki

Ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki ga praznujemo 10. oktobra so člani izobraževalnega projekta Kako si? organizirali niz dogodkov, ki so skrbno zasnovani za ozaveščanje javnosti o izjemnem pomenu duševnega zdravja. V obdobju med 5. in 15. oktobrom 2023 se bodo v Ljubljani odvijali številni zanimivi dogodki, vključno s predavanji, okroglimi mizami, delavnicami in drugimi aktivnostmi, kot so filmske projekcije in športni dogodki, vsi osredotočeni na temo medosebnih odnosov.

Cilj letošnjega projekta je širjenje ozaveščenosti o izjemnem pomenu, ki ga imajo odnosi v našem vsakdanjem življenju. Ti odnosi močno vplivajo na naše dobro počutje, delovanje ter duševno zdravje. Osebna rast in razvoj ne moreta potekati ločeno od drugih, temveč se dogajata prav ob in s pomočjo drugih ljudi.

Dogodki se bodo posvetili številnim vidikom odnosov, vključno z družinskimi, medvrstniškimi, prijateljskimi ter romantičnimi odnosi. Vsi dogodki s strokovno vsebino so brezplačni za obiskovalce.

Hkrati pa se lahko pridružite še prizadevanju za dobrodelnost. Med trajanjem projekta se bodo zbirali prostovoljni prispevki za Lunino vilo, Inštitut za zaščito otrok. Njihovo poslanstvo je zdravljenje travm pri otrocih, preprečevanje negativnih posledic ter preprečevanje medgeneracijskega prenosa travm iz roda v rod. S skupnimi močmi lahko naredimo veliko za pomoč otrokom in njihovemu duševnemu zdravju.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da se poglobite v svet medosebnih odnosov in hkrati prispevate k dobrodelnemu cilju.

Sorodne objave
0
Dostopnost