| Prispevki

Dijaki, vključeni v projekt Passport to your Future, smo dobili izvrstno priložnost udeležbe na zaposlitvenem pogovoru. Pri izvedbi delavnice nam je pomagala Renata Bejić, asistentka vodstva pri Porsche Inter Autu. Prijavilo se nas je 10 dijakov.

Zaposlitveni pogovori so potekali v četrtek 10. 12. 2015 v čitalnici šolske knjižnice. Vsak dijak je pred tem napisal svoj življenjepis, ki ga je sestavil na spletni strani Europass.

Pri pogovorih sta poleg predstavnice Porsche Inter Auta z vprašanji sodelovali tudi učiteljici Lea Janežič in Ajda Kamenik. Po končanih pogovorih smo se dijaki dobili s predstavnico podjetja in učiteljicama ter naredili evalvacijo naših pogovorov. Vsak je dobil povratno informacijo, kaj je delal prav in kaj ne. Zaposlitvene pogovore bomo ponovno imeli pomladi. Na njih se bomo že prej zelo dobro pripravili.

porsche1 (Medium)

Zame je bila to izjemna izkušnja, ki mi bo pomagala, da bom čim boljša na »pravem« zaposlitvenem pogovoru. Na četrtkovem »poskusnem« pogovoru sem imela veliko treme, ko pa sem se začela pogovarjati, sem uvidela, da le ni tako »grozno«, čeprav je nekaj nervoze še ostalo.

Pomembno je, da se na pogovor dobro pripravimo, se informiramo o podjetju, na razgovoru pa se izogibamo mašilom, smo mirni, ne mahamo z rokami in uporabljamo čim več strokovnih izrazov. Pomembno je tudi, da znamo poudariti svoje sposobnosti in močna področja.

Maruša Turk, 3. k

 

Sorodne objave
0
Dostopnost