| Prispevki

Veliko mest ima svojo tipično jed, naj bo to sladica (Salzburg in Mozartove kroglice, Bled in blejska rezina, Dunaj in sacher torta), glavna jed (dunajski zrezek, pariški zrezki), ali pijačo (pivo v Münchnu).

Pred leti je tudi Ljubljana dobila svojo torto s preprostim imenom Torta Ljubljana. Torta nima neke dolge tradicije, javnosti je bila predstavljena leta 2012, pri njenem nastanku pa je med drugim sodeloval tudi etnolog. A vseeno so snovalci prepričani, da predstavlja ne samo Ljubljano, ampak tudi Slovenijo. Sladico sestavljajo fige, ajdova moka in bučna semena.

 

Vendar trenutno časi niso naklonjeni obiskom kavarn, kjer bi si lahko privoščili torto Ljubljana. Zato smo se dijaki Strokovno izobraževalnega centra Ljubljana (SIC Ljubljana) odločili, da koncept torte, ki predstavlja slovensko kuhinjo, nadgradimo in ponudimo sladico iz tipično slovenskih sestavin v novi obliki, makronu. Tako si lahko obiskovalec našega glavnega mesta že na ulici ali na klopi v parku brez pripomočkov (vilice, žlička, krožnik) privošči slasten in zdrav prigrizek.

Dijaki Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana (SIC Ljubljana) smo v času korona krize v Torti Ljubljana prepoznali produkt, ki je za turiste privlačen in se ga hkrati prilagoditi potrebam in omejitvam današnjega časa (zaprti lokali, to-go obroki in pijača).

Povezali smo se z lokalno mojstrico sladkih razvajanj in pripravili zdrav recept za makrone, za LJUBLJANSKE MAKRONE!

Dokument na spodnji povezavi:

ljubljanski-makroni

 

SIC Ljubljana

Sorodne objave
0
Dostopnost