| Prispevki

Dijaki SIC Ljubljana so tudi v letošnjem šolskem letu navdušili strokovno komisijo, ki izbira najboljše srednješolske haikuje, saj so v hudi konkurenci dobili kar 14 nagrad.

Gimnazija Vič je v šolskem letu 2022/23 že triindvajsetič pripravila natečaj za najboljši haiku. Mentorji, učitelji slovenščine, Mateja Piškur, Jana Planinc Pinterič in Andrej Golinar so najprej dijakom predstavili to unikatno japonsko pesniško vrsto, potem pa jih spodbudili k pisanju. Rezultat njihovega truda, pomoči in dijaške ustvarjalnosti je 14 nagrad.

Nagrade so prejeli: Enej Humar, Žan Mahne, Staš Mesec, Medeja Mesojedec, Alli Krantić, Lovro Lan Pucer, Žan Martin Jeraj, Nik Štefančič, Ajdin Baličevac pod mentorstvom profesorice Mateje Piškur in Bernard Zaveljcina, Stefan Glumac, Nika Mlaker in Rebeka Stražišar pod mentorstvom profesorja Andreja Golinarja.

Andrej Golinar

Prireditev in razglasitev nagrajencev je potekala 4. aprila ob 17.00 v Cankarjevem domu. Še prej je šola dijake za odlično napisane haikuje nagradila z okusnim kosilom v piceriji Fokulus.

Dobre volje in ponosni ob prejetih nagradah so dijaki prepričani, da bodo tudi prihodnje šolsko leto sodelovali na natečaju.

In kaj je prepričalo žirijo, da so našim dijakom dali nagrade? Za pokušino vam damo v branje tri haikuje. Če bi želeli prebrati vse, pojdite v šolsko knjižnico in si izposodite pesniški zbornik Haiku, ki ga je izdala Gimnazija Vič – tam so namreč zbrani vsi nagrajeni in ostali izbrani slovenski srednješolski haikuji.

domače sarme

me bolj grejejo

kot šolski radiatorji

Bernard Zaveljcina

Na poti v Bosno.

Po radiu pesem

Tuga do juga.

Ajdin Beličevac

V domišljijskem ringu –

vse brce in udarce

nokavtiram.

Žan Martin Jeraj

Sorodne objave
0
Dostopnost