| Prispevki

V letu 2021 sem imel s še enim dijakom šole, Tomažem Knezom, priložnost sodelovati na državnem tekmovanju iz projekcije in kotiranja, ki je to leto potekalo v Srednji poklicni in strokovni šoli Slovenske Konjice – Zreče

piko2
dav

Sprejeli so nas v novem prizidku šole, ki povezuje staro zgradbo z delavnicami. Nato so nam dijaki in profesorji predstavili šolo in njihovo povezavo s podjetjem Unior. Samo tekmovanje je potekalo eno uro, po tekmovanju pa smo se odpravili na kosilo. Med čakanjem smo si skupaj s sotekmovalcem ter profesorjem Borisom Kaučičem ogledali šolsko delavnico, ki me je presenetila glede količine ter kvalitete obdelovalnih strojev in orodij, sploh če jo primerjam z našimi delavnicami.

Po kosilu so nas pred razglasitvijo rezultatov odpeljali na ogled proizvodnje podjetja Unior. Videli smo izdelavo ročnega orodja in tudi masivno proizvodnjo odkovkov in sintranih izdelkov za avtomobilsko industrijo.

Po končanem ogledu so razglasili rezultate, s Tomažem sva oba prejela srebrno priznanje ter klešče. Prejemniki zlatega priznanja pa so poleg priznanja dobili še garnituro nasadnih ključev (raglja).

 

Timotej Hvala, 4. S

Sorodne objave
0
Dostopnost