| Prispevki

11. aprila 2018 smo se z dijaki tekstilne usmeritve udeležili tradicionalnega festivala skupnosti frizerskih, tekstilnih in oblikovnih šol Slovenije v Kinu Šiška – Centru urbane kulture. Predstavilo se je devet srednjih šol iz vse Slovenije: Srednja frizerska šola Ljubljana, Srednja tehniška šola Koper, Šolski center Krško-Sevnica, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj,  Šolski center Celje, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, Srednja oblikovna šola Maribor, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad in Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Izhodiščna tema je bila svoboda, za našo šolo pa je bila izbrana oranžna barva.

Zaradi zahtevnosti projekta smo z delom pričeli že oktobra 2017. Najprej smo glede na temo in določeno barvo izvedli šolsko tekmovanje za izbor idejnega koncepta. Na šolsko tekmovanje je bilo uvrščenih devet kolekcij, dijake pa sta pripravljali mentorici Karmen Klobasa in Majda Grašič. Zmagala je kolekcija dijakinje Monike Gale iz 3. K. Sledili so končna idejna dodelava izbrane kolekcije, nakup materiala in izdelava šestih modelov, ki so sestavljali kolekcijo. Modele so na modni pisti predstavile dijakinje naše šole pod vodstvom Jelene Popović.

Napovednik za naš nastop se je glasil: »Biti svoboden kot ptica, razpeti krila in poleteti v brezmejno nebo. Razkošna in elegantna kolekcija v ospredje postavlja ptice. Kompaktne teksture iz pravega perja predstavljajo njihovo telo, fluidne oblike in večplastnost blaga z različno rezanimi dolžinami pa krila, ki nas z gibanjem telesa ponesejo v nove dimenzije sveta.«

Avtorica kolekcije: Monika Gale, 3. K

Mentorji: Karmen Klobasa, Mojca Kregar, Minka Rihberger, Romana Šumej, Metka Reberšak in Jelena Popović.

Avtorica članka: Karmen Klobasa

 

Sorodne objave
0
Dostopnost