| Prispevki

Hočeš, nočeš, v šolo greš …

 

Pa se je spet začelo novo šolsko leto. Šola, ki je bila med počitnicami kar malce pusta in dolgočasna, se je po dveh mesecih napolnila s spočitimi učenci, polnimi energije in pripravljenimi na nove izzive.

Za nekatere pa je to prvič. Ja, na novo so začeli tisti, ki so se vpisali v prvi letnik, nov začetek pa je tudi za tiste, ki nadaljujejo v četrtem letniku poklicno-tehniškega izobraževanja.

Veselje. Strah. Negotovost. Pričakovanje. Radovednost. Zadovoljstvo. Razočaranje.

Vas zanima, kako so učenci in učenke preživeli prvi šolski dan?

 

Prvi šolski dan je bil zelo zanimiv. Izvedela sem veliko pomembnih informacij in napotkov za nadaljnje šolanje. Prvi dan smo imeli pouk ob osmi uri v matični stavbi. Na oglasni deski v avli je visel seznam dijakov in razredov, tako da nisem imela prevelikih težav z iskanjem učilnice. Ko sem vstopila v razred, je razredničarka že narekovala urnik. Izpolnili smo nekaj pomembnih dokumentov, zatem pa nam profesorica razložila, kako bo potekal pouk na Ježici. Razredna ura se je končala ob 9.15.

Naslednji dan smo imeli pouk že na Ježici. Tu mi je zelo všeč. Všeč mi je, da so se na program Logistični tehnik vpisali dijaki, ki se res hočejo kaj naučiti. Prav tako mi je všeč, ker profesorji ne delajo razlik med dijaki in snov zelo razumljivo razložijo. Na Ježici se počutim dobro tudi zato, ker je manj dijakov.

Moj vtis o šoli, pouku in profesorjih je torej zelo pozitiven.

Kora Corina

 

Prvi šolski dan je pouk potekal v večji stavbi za Bežigradom. Izvedeli smo veliko zanimivih in pomembnih informacij. Naslednji dan pa je bil pouk že v manjši stavbi na Ježici. Ježiška šola se mi zdi zelo lepa, okolica šole urejena, sošolci pa strpni in prijazni. Učitelji so strogi in pravični. Vzdušje v šoli je zelo mirno in prijetno. Zelo sem zadovoljna z izbiro šole.

Dora

 

Prvi šolski dan se mi je zdel kar v redu. Učilnico sem hitro našel s pomočjo seznama, ki je visel v avli. Že ko sem čakal na razrednika, sem se spoprijateljil z dijaki iz drugega razreda. S sošolci smo se zelo hitro sporazumeli in takoj po uvodni razredni uri smo odšli na pijačo,  da se še bolje spoznamo. Všeč mi je bilo, da je imel razrednik veliko pozitivne energije in zato razredna ura ni bila dolgočasna. Prvi dan v srednji šoli se mi je zdel veliko boljši kot prvi dan v osnovni šoli. Ker nam je razrednik zelo dobro razkazal šolo, se v njej znajdem brez težav.

Alen

 

Prvi dan se mi je šola, ker je videti tako velika in mogočna, zdela kar malce strašljiva, a ko sem vstopila v avlo, sem se počutila bolje. Varnostnik mi je pomagal, da sem našla ustrezno učilnico. Bil je zelo prijazen. Uvodna ura je trajala uro in pol. Izvedeli smo veliko koristnih informacij. Moti me edino gneča na avtobusni postaji.

Sonja

 

Moj prvi šolski dan je bil odličen. Bil sem vesel, da bom postal srednješolec in dobil nove prijatelje. Čeprav sem prvi dan zamudil, so me sošolci dobro sprejeli. Prav tako so me dobro sprejeli tudi učitelji, vsi so zelo prijazni. Še celo ravnateljica šole nas je prišla pozdravit. Veselim se šolanja na tej šoli.

Marcel

 

Prvi dan me je bilo malo strah, ali bom našel učilnico in ali se bom dobro razumel s sošolci. Učilnico sem hitro našel, ker so bili razredi zelo dobro označeni. Tudi s sošolci sem hitro našel stik in postali smo dobri prijatelji. Mislil sem, da bodo učitelji zelo tečni, vendar niso. Le šolo bi lahko malce prenovili, ker je videti zelo stara.

Žan

 

Prvi šolski dan sem se bal, da bom prišel prepozno, ker je zamujal vlak, in bom naredil slab prvi vtis. Ko sem se bližal šoli, sem bil negotov, a ko sem videl prijatelje, negativnih občutkov ni bilo več. S sošolci se dobro razumem, saj nas je veliko iz Bosne in Srbije ter smo hitro našli skupen jezik.

Stefan

 

Prvi dan na šoli je bil dokaj naporen, a zanimiv. Že prvi dan nisem imel telefona, na šoli pa sami novi sošolci. Nerodno mi je bilo prositi za telefon, saj nikogar nisem poznal.

Na šoli sem pričakoval strožji režim. Učitelji so super, vendar so tudi izjeme. Pri nekaterih sem že videl potek ure in sem opazil, da bom moral delati in zelo dobro poslušati.

Enej

 

Moj prvi šolski dan je bil zelo v redu. Šola se mi ne zdi težka in upam, da jo bom uspešno končal. Prej me je bilo strah, da se bo kaj slabega zgodilo, ampak je zdaj že dobro. Nekateri učitelji se mi zdijo malo strogi, ampak se bom potrudil, da bom pri njih miren.

Samir

 

Moj prvi šolski dan je bil malo drugačen kot prejšnjih nekaj let. Prišel sem v večje mesto. Šola mi je všeč in rad bi jo končal. Sošolci so drugačni in moral sem si najti nove prijatelje. Se pa na šoli počutim dobro.

Nik

 

Na novi šoli ni bilo, kot sem pričakoval, mislil sem, da bo šola »bedna«, potem pa sem videl in zvedel, da ni tako grozno. Ni me bilo strah, samo radoveden sem bil, kako bo. Tudi profesorji se mi zdijo v redu.

Mislim

 

Prvi šolski dan je potekal super, spoznal sem mnogo novih prijateljev. Sem iz Bosne, zato se mi ni bilo enostavno sporazumevati s sošolci. Verjamem pa, da bo vedno bolje.

Inas

 

Ljubljane sem se veselil od začetka osmega razreda. Na informativnem dnevu sta se mi šola in dijaški dom zdela lepa in urejena. Ni me bilo strah, ker sem vedel, da bo vse dobro. Prvi dan smo imeli samo sestanek z razrednikom, nato pa sem odšel v dom. Dan sem nadaljeval s prijatelji.

Kristjan

 

Prvi dan v šoli sem imel mešane občutke, to pomeni strah zaradi neznanja jezika in nerazumevanja ter veselje, da bom mirno hodil v šolo in se učil. Sem namreč begunec in si želim, da bom imel lepe izkušnje.

Erfan

 

Prvi vtisi v šoli so v redu; vsi se lepo obnašajo do nas – profesorji, profesorice in ostali dijaki.

Vesel

 

Bilo me je zelo strah, ker sem moral spoznati nove prijatelje in učitelje, ampak vsi so zelo prijazni.

Ermin

 

Prvi vtis je zelo dober. Profesorji so mogoče malo strogi, vendar se bo dalo preživeti.

Nan

 

V tej šoli mi je zelo lepo, ker so vsi pozitivni. Šola je zelo urejena.

Amin

 

Ob torkih in sredah imamo predolg urnik, drugače pa je super.

Tim

 

Prvi dan mi je bilo všeč to, da je bilo tako hitro konec pouka in da nismo nič pisali.

Jaka

 

Sorodne objave
0
Dostopnost