| Prispevki

V četrtek, 29. 3. 2018, nas je v šoli obiskal študent Othmane. Njegovi načrti in cilji so ga iz domače države, Maroka, odpeljali na študij v Francijo, kjer je prva leta posvetil študiju arhitekture, kasneje pa se je odločil za geografijo, natančneje geopolitiko.

Pripovedoval nam je o svojem prvem potovanju s prijatelji v Slovenijo. Že takrat je naša država nanj naredila dober vtis, zato je bil prepričan, da se vrne. Ko se mu je ponudila možnost študentske izmenjave v Sloveniji, je priložnost »zagrabil z obema rokama«.
Izvedeli smo veliko zanimivega o študiju v tujini, vse njegove prednosti, pa tudi kakšno slabost. Povedal nam je, da je učenje slovenskega jezika zelo zahtevno opravilo, je pa slovenščina edinstvena zaradi dvojine. Kljub temu da naš jezik ni najlažji za učenje, se je naučil nekaj besed, zato se nam je v slovenščini tudi predstavil. Ker se nam je zdela geopolitika zapletena tema, se je Othman potrudil in jo predstavil na zelo poljuden, a še vedno zanimiv način.

Na koncu njegovega predavanja smo mu postavili par vprašanj, z njim posneli intervju, ki si ga lahko ogledate na šolskem Youtube kanalu.

Njegovo predavanje se nam je zdelo zanimivo, izvedeli smo veliko koristnih informacij, ki nam bodo lahko v pomoč pri našem bodočem študiju v tujini ali doma.

 

Tanja Stražiščar, 2. K

Sorodne objave
0
Dostopnost