| Prispevki

V petek, 14. 9. 2018, smo se dijaki 1. letnikov odpeljali v Celje na ogled Mednarodnega obrtnega sejma. Zbor dijakov je bil pred šolo. Najprej smo prevzeli malico, potem so učitelji preverili, ali smo vsi prišli, nato pa smo se s šestimi avtobusi odpeljali v Celje.

Po prihodu v Celje so nam učitelji razdelili vstopnice in ogled sejma, že 51. po vrsti, se je lahko pričel. Presenetilo me je število razstavljenih izdelkov. Obiskovalce je najprej pričakal tehnološki in poslovni oddelek, zatem razstava vseh mogočih izdelkov za kampiranje in gradnjo ter opremo doma, posebno pozornost pa je sejem namenil tudi oddelku Plus, kjer so strokovnjaki svetovali o različnih državnih skladih. Mnogo obiskovalcev so pritegnili tudi razstavljeni avtomobili in kmetijska oprema, za sladokusce so pripravili kulinarične dobrote, popotnikom so bili namenjeni različni turistični počitniški paketi in potovanja.

Meni so bila zelo všeč razstavljena vojaška, policijska in gasilska vozila ter oprema. Mnogo obiskovalcev se je zbralo okrog Darsovega simulatorja vožnje. Ker se izobražujem za logističnega tehnika, sem pričakoval, da bo na sejmu več izdelkov in storitev, pomembnih za mojo stroko. Mojo pozornost je pritegnilo podjetje TIMOCOM, ki ima internetni portal, nekakšno borzo tovora in tovornih vozil. Na portalu lahko poiščemo ali ponudimo tovorno vozilo in tovor v določeni državi.

MNENJA DIJAKOV:

KATERO PODJETJE VAM JE VZBUDILO NAJVEČ POZORNOSTI IN ZAKAJ?

Najbolj me je navdušilo podjetje BMW. Na sejmu so bili razstavljeni njihovi različni modeli. Dva izmed njih sta bila BMW M4 in M2. Pustili so nam, da smo si BMW M2 lahko ogledali zelo natančno, tudi notranjost avtomobila, medtem ko je bil M4 zaklenjen. Občudovali smo lahko samo njegovo zunanjost. Prav zato smo razstavljavce prosili, da ga odklenejo in nam ga razkažejo. Bili so zelo prijazni in so na našo željo avto prižgali ter pritisnili na plin, da smo lahko slišali neverjeten zvok BMW M4. Dovolili so nam, da smo lahko pogledali tudi pod pokrov avtomobila. Všeč mi je bila tudi steklena streha.

Anže

 

Največ časa sem namenil ogledu avtomobilov znamke Audi. Prav obožujem njihove motorje. Proizvajalci se vedno potrudijo in tržišču ponudijo estetske modele z močnim motorjem. Razstavljeni modeli so bili tudi lepe barve. Čeprav so mi všeč tudi druge znamke avtomobilov, bo moj prvi kupljeni avto prav Audi. Prav vsak njihov model mi je všeč.

Matevž

 

Največjo pozornost mi je vzbudil Darsov simulator avtomobila. Čakalna vrsta je bila zelo dolga, ampak se je splačalo počakati. Ko sem se usedel v simulator, se mi je zdelo, kot da se vozim v okolici svojega doma. Avto, v katerega si se usedel, je deloval zelo realistično. Pred tabo so bili kar trije televizijski ekrani. Ni pa mi bilo všeč, da so obiskovalci z izpitom za avto lahko preskočili čakanje, medtem ko smo mi, ki ga nimamo, morali lepo čakati v vrsti. Ne vem, zakaj so sploh tisti z izpitom želeli sesti v simulator, saj imajo svoj avto, ki ga lahko vozijo vsak dan.

Rok

 

Meni so bila najbolj všeč policijska in vojaška vozila ter oprema. Želim si postati policistka, zato sem izkoristila priložnost in policiste vprašala o njihovem izobraževanju. Bili so zelo prijazni in so mi na vsa vprašanja natančno odgovorili. Ko sem se ustavila pri vojakih, sem si najprej ogledala razstavljeno orožje. Največji vtis je name naredil mitraljez. Vojaki so bili tako navdušeni nad mojim zanimanjem za njihov poklic, da so me pregovorili, naj se preoblečem v vojaško uniformo. Zdela se mi je zelo težka.

Ervina

Sejem je bil poučen in zanimiv, veliko izdelkov ne vidimo vsak dan, zato upam, da bo takih strokovnih ekskurzij še veliko.

 

Miha Skubic, 1. i

Sorodne objave
0
Dostopnost